Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen olimpiai sportágba...

Milyen olimpiai sportágba érdemes belekezdeni 13 évesen?

Figyelt kérdés
most nézem az olimpiát és egyre nagyobb kedvem van nekem is sportolni :DD
2012. júl. 31. 12:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Belekezdeni bármibe lehet, még később is. :)

Olimpiáig sajnos már úgysem valószínű, hogy aki ilyen "későn" kezdi, eljut, ugyanis kb. ennyi idősen már nagyon magas szinten kell lenni az Olimpiához.

De, ha nem az a cél, hanem csak a sportolás, akkor tényleg bármit, ami érdekel. :)

2012. júl. 31. 12:15
 2/22 anonim ***** válasza:

ha véget ér, akkor úgyis elmúlik, nyugi...

poser

2012. júl. 31. 12:18
 3/22 A kérdező kommentje:
Mármint úgy gondoltam, hogy nem csak hobbi szinten. De hát azért attól is függ hogy mennyire tehetséges valaki, vagy hogy mennyire kitartó. Azért köszönöm a válaszokat :)
2012. júl. 31. 12:28
 4/22 anonim ***** válasza:

Ne is haragudjanak a válaszolók, de simán lehet olimpiai aranyérmes aki 14 évesen kezd el valamit csinálni.....

Mibe érdemes?

Hát szerintem ez inkább tőled függ....

Mihez van kedved, inkább a küzdő sportokhoz, csapatsportokhoz? vagy a vizi, esetleg ladás sporokhoz??

2012. júl. 31. 12:36
 5/22 anonim ***** válasza:
***sportokhoz
 6/22 anonim ***** válasza:

Hát a profik 7-10 évesen kezdik.

Azt amelyik a legjobban tetszik, csak tornát ne, ahozz már tul öreg vagy elkezdeni.

7/22 anonim ***** válasza:
Akik oda kijutnak általában 6éves kortól edzenek rá, kitartóan. Ha te most elkezded kitartóan csak akkor lenne esélyed ha kimagaslóan nagy tehetséged lenne hozzá.
 8/22 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, több rokonom is nagyon komolyan sportol gyerekkorától, mindig azt hallották (nem csak saját magukra, hanem úgy általában), hogy akin nem egyértelmű már 12 éves korában, hogy a következő olimpiára esélyes, az már "kiöregedett".

Persze nem csak olimpia van, nem azt mondom!

De a versenysportban ÁLTALÁBAN nagyon fiatalok vannak.

Osztálytársam tornázott, ő 11 volt, mikor szóba került először az olimpia, persze ez nem azt jelenti, hogy 11 évesen akarták küldeni, hanem, hogy már akkor "kinézték" rá. Aztán 15 évesen ment végül, azt hiszem.

Unokatesóm úszik, neki 12 évesen mondták, hogy majd ez a londoni olimpia esélyes, ő végül nem mehetett sajnos, mert jött valaki, aki még jobb, de az sem sokkal idősebb. (Természetesen itt sem a 12-höz képest mondom, hanem a mostani korához képest, de ezt is már évek óta figyelik akkor!)

Balettos nagynéném 4 éves kora óta balettozott versenyszerűen, és mikor beírattak, azt mondták, hogy na, ez nagyon az utolsó pillanat volt, ha kicsit később viszik (5+), akkor már versenyszerű balettos biztos, hogy soha nem lehetett volna. Ő már 14 évesen szó szerint "kiöregedettnek" számított, a sikereit 7-8 évesen érte el.

Nem azt mondom, hogy lehetetlen, csak, hogy nem gyakori. És véletlenül se lebeszélni akarom a Kérdezőt, de ezek tények. Ettől még bármit lehet sportolni, sikeresnek is lehet lenni!

Szóval hajrá. :)

2012. júl. 31. 12:41
 9/22 anonim ***** válasza:
Volt egy ugyan ilyen kérdés tegnap, most hogy megy a tv-ben az olimpia hirtelen mindenkinek eszébe jutott, hogy sportolni kéne valamit. De az olimpiáról szerintem már tegyél le, hozzájuk képest már legalább 6 éves lemaradásban vagy ha nem több.
2012. júl. 31. 12:45
 10/22 A kérdező kommentje:
Ezek a tornák nagyon érdekelnek, csak ehhez én már öreg vagyok :DDD Gondoltam olyanra, hogy gumiasztal. Mondták is hogy az még lehet hogy beleférne, meg az is ilyen akrobatikus elemekre épül.
2012. júl. 31. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!