Tereplovaglásra mehetek kezdő lovasként /kísérettel/?
Lovagoltam már párszor de egyedül csak 1* és azt is csak karámban...szeretnék elmenni tereplovaglásra...viszont elég drága az órák díja és én nem szeretnék mindenféle kurzusra járni meg oktatásra/30 perc 1500 ft.../.
Szóval ha oda megyek a lovardába akkor befizethetek rögtön tereplovaglásra vagy ahhoz muszáj valami felkészítés stb..???
Nem igazán vagyok otthon a témában szal bocsi :D
Ha meg akarsz halni és/vagy van életbiztosításod, akkor bátran. Egyéb esetben hanyagolnám.
A tereplovaglás _csak_és_kizárólag_ haladó lovasoknak való, akik nem 2 órát töltöttek nyeregben és mindhárom jármódban tökéletesen otthon érzik magukat a lovon.
Ne csak a réten nyargalászó lovakról szóló videókat nézz a jutyúbon andalító zenére, hanem nézd meg azt is, milyen az, mikor a ló ellenszegül a lovasa akaratának vagy megijed. Nem egy és nem két ember szerzett súlyos sérülést csak azzal(!), hogy vágta közben bakolt egyet a ló, ő elvesztette az egyensúlyát és nekicsapta a fejét egy fának. (mindenre a kobak sem megoldás)
A lovak menekülő állatok, pláne ha "ma mindentől megijedünk nap"-ot tartanak. Akkor egy pocsolya is az Atlanti-óceán és egy rigó is lófaló szörnyeteg.
A saját lovam (telivér) vitt el engem már úgy vágtában terepen, hogy gondolkodtam erősen, hogy vajon hogy állunk meg - mert nem érdekelte semmi, csak ment mint a meszes (és nem 3 éve lovagolok, de nem is 13).
Hidd el, hogy az a kb. 100 óra, míg lovastudást szerzel (kb.), hogy kiengedjenek terepre, bőven megéri az árát.
Ne légy felelőtlen!
Ajánlom szíves figyelmedbe:
http://www.youtube.com/watch?v=c7Zq6gxtqy8
(és oldalt még vannak opciók, nézegess csak)
A videóban amúgy 95%-ban jóindulatú lovakról esések vannak, max. 1-2 bakolás. Nagyrészt a lovas saját bénasága miatt zakózik. De mi van ha direkt genyózni akar... (és akarni fog minden ló előbb-utóbb, hidd el nekem)
Egy 700 kilós állat ha azt akarja, hogy leszállj, le fogsz, hidd el nekem. A "hogyan" nem mindegy.
Velem is ágaskodott nem egyszer a ló, azzal cifrázván, hogy közben tolatott egy árok felé, ha előrehajtottam, akkor pedig felágaskodott. Oldd meg ezt a helyzetet nulla lovastudással....
A "körbe-körbe", azaz a futószáras oktatás nem véletlenül van, pont azért, hogy amíg nincs meg a ritmus és a mozgás, ne kelljen még 82 dologra figyeljél. (egyetlen egy dolog a sokból: a kezdők leggyakoribb hibái közé tartozik, h nem engedik le a sarkukat. Nem azért kell, mert ez olyan arisztokrata, vagy mert a Marisnak, az oktatódnak így tetszik. Próbáld csak ki, ha nincs leengedve: bele fog csúszni a lábad a kengyelbe. Ha ilyen pillanatban dob egyet rajtad a ló és beszorul a lábad... Hát nem lennék a helyedben...)
Szerencsére az az esélyesebb, h terep közelébe sem kerülsz, mert nívósabb lovardákban előbb megnézik majd úgyis, mit tudsz és ha nem ütöd meg a szintet, nem mehetsz (és ez így van jól).
Tényleg féltésből mondom azt, amit és nem akadékoskodásból. Rengeteg csúnya dolgot láttam már.
Nézd meg ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=TxyhVacc2cU&feature=related
Ez a csaj full kamikaze - én állati jót nevettem. :)
De hülye is egyben - ágaskodásnál magára rántja a lovat - és mikor bakol a ló, ő előreesik és lefejeli a lovat - na az tipikusan az, mikor törik a fogad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!