Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik a jobb? az úszás vagy...

Melyik a jobb? az úszás vagy a futás?

Figyelt kérdés
csak egy kicsit a hasamra kellene dolgoznom, melyik a jobb? mondjuk a futásról azt hallottam hogy tönkreteheti a térdkalácsot. ez igaz??

2012. júl. 23. 20:39
 1/2 anonim válasza:

Szerintem itt az lesz a döntő hogy melyiket szereted jobban :D

Elvileg a futás hatékonyabb.

sorrendben a legjobbak:

futás

aerobik

bicikli

úszás

görkori

Az nagyon jó hogy nem egyből felülések 100ait kezdted el csinálni, mert az nagyon a lista végén van;)

Ha jó a cipőd(ez a legfontosabb, egyedi a legjobb de ha nem aszfalton futsz hanem földűton akkor nem muszály, elég egy jobb minőség) akkor nem lesz baja a térdednek.

Ha lány vagy, akkor óvatosan fuss, kocogj,, a lányoknak a szélesebb csípő miatt sérülékenyebb a térdük.

2012. júl. 24. 00:39
 2/2 anonim ***** válasza:

a térdet az úszás is tönkreteheti (én ismerek olyan mellúszót, akinek konkrétan szétkopott a térde, de ő élsportoló) a futás meg csak akkor, ha szar a technika, meg ha betonon/aszfalton futsz, az a legrosszabb.

Ha futsz, a hasadból biztos, hogy megy le, mert el kell bírnod az egész felsőtested, tehát nagyobb a terhelés a hason, és az oldal- illetve mélyhátizmokon, mint szokott. Úszásnál, meg általában, ha valaki "elkezd úszni", az azt jelenti, hogy lemegy, és fél órát kitett fejjel mellet úszik, és csodálkozik, hogy nem erősödik...nem azt mondom, hogy te ilyen vagy, de úszni tényleg csak akkor kezdj el, ha komolyan csinálod, különben semmi értelme.

2012. júl. 24. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!