Hogy lehetek izmos, naponta hány felülés és hány fekvőtámasz?
A p0fádat én a helyedben csak evésre használnám...
Csak fekvőtámasztól és felüléstől a büdös életben nem lesz izmos az ember, pláne ha sz@rik az étkezésre is... Te gyo°°kér p@r@szt ha nem értesz valamihez akkor nem muszáj belep0fázni...
A "lufis izmok"-ról meg ne is beszéljünk...
Ezt utálom 21 évesen a "mai világba". 40 évvel ezelőtt a 60 kilós, szálkás izomzattal rendelkező nagypapám volt a város sztárja, mindenki nézte hogy "hú de izmos". Kajak, manapság már az számít izmosnak, aki 120 kg+? Menjetek már a f*szomba a táplálékiegészítésetekkel, meg a étrenddel! Menjél ki a határba fát vágni egy évig, garantáltan izmos leszel. És nem kell hozzá semmilyen étrend meg kiegészítő. Az igazi férfi a súlyzót emelgeti, nem a hajvasalót - csakhogy az igazi férfi nem a súlyzótól izmos. Fújatjátok itt magatokat a sok sz*rral, aztán ha valaki állcsúcson pattint, lementek a terembe a fekpadon sírni.
Gyökerek.
Az, hogy szálkás vagy még nem jelenti azt, hogy izmos is. A fizikai munkától pedig "csak" szálkás leszel, plusz az erő-állóképességed növekszik, de izom az nem sok (persze nyilván több izom lesz rajtad mint egy auschwitz-i menekültön)...
A "fújatást" pedig igazán megmagyarázhatnád mondjuk biokémiailag, de mivel úgysem tudod ezért a szavad kb annyit ér, mint harmatos lepkefing visszhangja a ködben...
Az a baj veletek hülyékkel, hogy képtelenek vagytok alapvető összefüggéseket megállapítani, csupán a jól beidegződött marhaságokat tudjátok unos-untalan ismételgetni. Ettől viszont még hülyébbnek látszódtok...
"Menjetek már a f*szomba az étrenddel","...garantáltan izmos leszel,nem kell hozzá semmilyen étrend."
Na,akkor elmondom neked(mint vidéken nevelkedett),hogy hogyan is fest egy favágós-kaszálós,vidéki nap:
-Kelés a kakassal,jószágok etetése.Ezalatt az asszony elmegy a pékségbe,majd friss reggelit csinál a házi tojásból és a meleg,ropogós kenyérből.
-Indulás dolgozni,ha messze megy fát vágni akkor csomagol magának kolbászt,szalonnát,ezt-azt kenyérrel,ha otthon dolgozik vagy a környéken akkor bemegy tízóraizni ugyanezeket.
-Délben hazamegy,addigra kész az ebéd,egy finom leves,hogy a gyomor készen álljon a lakomához,majd egy jó paprikáskrumpli vagy pörkölt.
-Kis pihenő amég a hőség csillapodik,2-kor ismét kezdődik a munka.A tízórai függvényében,ha messze megy csomagol,ha nem bemegy és uzsonnázik,amit feleség remekmű sütijével koronáz meg.
-Ha nyár van,7-ig dolgozik,bemegy,vacsorázik,ízléstől függően az ebédből megmaradt ételt,vagy tepertőt paprikával,paradicsommal kenyérrel.Megnézi a híradót,majd kimegy és elzárja az állatokat az ólba.
-Bemegy,fürdik,lefekszik az ágyba,rejtvényt fejt/olvas kicsit,esetleg csipeget,ha tényleg annyira jól sikerült a süti,majd elalszik.
Kedves válaszoló:Szerinted ez mi,ha nem étrend?...Ne nevettess kérlek,bár a vidéki lét tényleg izmosít,étrend nélkül az sem érne SEMMIT!!!
Ja,és utóirat:Sok-sok ember nevében kérlek meg arra,hogy még mindig ne keverd össze azokat,akik dolgoznak/tanulnak,és lejárnak hetente többször terembe SPORTOLNI!Érted?Nem felfújni magukat,nem bodybuilder versenyre készülni,egyszerűen sportolni,izmosodni és formában lenni.Ez nem felfújtság.És ne vigasztald amgad azzal,hogy néha kimész a kertbe,segítesz a házkörül valamit és ettől te vagy az úristen,mert neked elveid vannak,te nem jársz le terembe...Hagyjuk szerintem:)
Fújatás: beszeded a sok sz*rodat és nősz. Nem természetes úton izmosodsz, hanem a porjaidtól. Persze, most magyarázd meg, hogy az természetes anyag meg satöbbi; a szemembe nem az. Mesterséges úton, az ember által szintetikusan előállított f*sok a szemembe soha nem lesznek természetes anyagok. Ez egyéni, szubjektív vélemény és magyarázhatsz ahogy akarsz, h*lyézhetsz ahogy akarsz, ez a véleményem nem fog változni.
Perfectlie: egy kis misunderstand alakult ki kettőnk között. Az én "szótáramban" az amit leírtál, napi rutin kajálás. Felkelek, megeszek 3 lágytojást 2 pirítóssal, délbe megeszem amit a párom főzött, délután bekapok egy szalámis szendvicset, majd este eszünk egy kis salátát - ez nekem nem étrend, ez magától jön. Az étrend a szemembe az, amikor előre meg van tervezve, hogy holnap x kaját eszek, holnapután meg y-t. Márpedig a paraszt szerintem sosem tervezte meg, hogy "na holnap a Lujza malacból származó karajt fogom megenni, ami x kalóriát és szénhidrátot tartalmaz".
Egyébként tévedsz, régen jártam én is konditerembe, csak én semmit sem szedtem. Felnéztünk arra a 3 emberre, aki valóban izmos, nagydarab ember volt; ujjongtunk mikor Csülök kinyomta a 175 kilót fekpadon. De ma?... Minden kisp*cs oda jár le, hozza a turmixát, és vagánykodik, hogy ő egy hét alatt többet fejlődött, mint én egész életembe. Persze, csakhogy én nem b*szom tönkre a szervezetem porokkal és más sz*rokkal, ekkor mindig jön a kötözködés, hogy én ne szóljak be neki, mert kinyír. Hajtogattam már össze ilyenért egy ilyen tipikus izomagyút.
Ezért nem járok le. Sok a duma mindenhol.
Oké.Szóval én,de lehet,hogy nagyon sz@rul csinálom,de mivel nem testépítő vagyok hanem csak szeretek edzeni,nem tervezem meg az étrendemet.Tudom azt,hogy mennyi fehérje és mennyi szénhidrát kell kb. aznapra,és ha megkívánok valamit azt megeszem és tudom,hogy hogy állok aznapra.Persze sok olyan van,aki megtervezni azt,hogy mikor mit eszik,de én és sokan akiknek ez hobby,ebbe már nem mennek bele.Ez versenyzőknek fontos,meg a strandfiúknak.
Emellett,először is értettem mi a problémád,és igen,ezek a kiegészítők tényleg szintetikusak,de nem fújnak fel,erőben nem hoznak,és csak megfelelő edzés mellett érnek valamit(azt,amit mondjuk aki asszonnyal vagy anyával él,esetleg dús gazdag,könnyen megoldja kajából is).Én(és szerintem a többiek is)ezt értettük étrend alatt:A megfelelő mennyiségű tápanyag bevitele.
Végezetül pedig,a "kis p_öcsökről" nem érdemes beszélni,mert igen van sok olyan,aki egy igazi f@szdaráló,semmirekellő,kis divatbuz1,akit jó lenne egyszer lerúgni a magas lóról,de "kis p_öcsként" kezdtem én is,úgy ahogy a barátaim is,és sok olyan ember,aki valójában kicsinek kicsi,de p_öcsnek nem mondható.Sajnos nem válogathatod meg,kik járjanak le terembe és ki nem.
"beszeded a sok sz*rodat és nősz. Nem természetes úton izmosodsz, hanem a porjaidtól."
Mondom BIOKÉMIAILAG te szellemi egytál-étel, te...
Szintetikus?! Tudod te (és ez perfectlie-nak is szól), hogy jelenleg a tudomány nem képes - legalábbis akkora mennyiségben amennyi a tápkieg-iparnak kellene - gazdaságosan előállítani szintetikus fehérjéket?!
Leszrom, hogy mit hiszel az étrendkiegészítőkről, de ne próbáld meg megmagyarázni azt ami nincs. A fehérjéket a füvet zabáló tehenek tejéből vonják ki. Hacsak nem szintetikus az egész tehén, akkor valószínűleg a tejében lévő fehérjék sem lesznek azok...
Az írásod tele van sületlenségekkel, amikből világosan kiderül, hogy egy hozzá nem értő 1d1óta vagy, semmi több. Kár erőlködnöd kimagyarázni magad...
"Minden kisp*cs oda jár le, hozza a turmixát, és vagánykodik, hogy ő egy hét alatt többet fejlődött, mint én egész életembe."
Persze te szerencsétlen, mert ő kiszámolt étrenddel és megfelelő étrendkiegészítéssel ment le a terembe, nem úgy mint egy világtalan hu°°lye... Tudják, hogy mi és mennyi az a tápanyag amire a testnek szüksége van. Az, hogy te egy tudatlan majom vagy akinek fogalma sincs a sporttáplálkozásról az nem a "kis p_csök" hibája, hanem a tiéd.
Felháborít amikor az emberek a nyilvánvaló hu°°lyeséget TERJESZTIK. Nem érdekel, ha magadban ezt gondolod, jogod van hu°°lyének lenni, de legalább ne reklámozd bszod...
Nyilván van a másik véglet amikor a "kis p_csök" bezabálnak egy raklap Danabolt, aztán arra verik, hogy felszedtek 15kg vizet, dehát könyörgöm örülj neki, hogy ezek fognak leghamarabb elhullani az élők sorából... De a szteroidokat ne keverjük az étrendkiegészítőkkel, mert az két külön világ. Olyan mint ha egy rollert szeretnél összehasonlítani egy Ferrarival...
Ha lefőzöd a kv-t akkor szintetikus koffeint iszol? Nem.
Pedig ugyanaz történik mint pl a tejsavó esetében: A fölösleges dolgokat elkülönítik a fehérjétől (ahogy te a kávé-darálékot elkülöníted a koffeintől). Attól a fehérje még nem szintetikus.
És még egy kis magyar nyelv:
Szintetikus: szintézis útján nyert, mesterségesen előállított. (Magyar Értelmező Kéziszótár)
A fehérje nem mesterségesen előállított, sem pedig szintézis útján készül (szűrik). Természetes formában van jelen, és azt is iszod/eszed meg.
Hú, emberek, hétvégén nyaralni voltam, most értem haza délelőtt, gondoltam benézek ide. Kár volt, Zakathol úgy felb*szott agyilag, hogy le a kalappal.
Na, barátom, most leírom, amiket gondolok.
1. Akármit magyarázol, a felfújt az nekem felfújt marad. Anyukám a krumplis rántottát évek óta nyavalyának nevezi, pedig párszor már elmondtam neki, hogy az szaknyelven tortilla. Nekem holmi "hozzáértő szakember" izomagyú f*szkópé nem fogja megváltoztatni a szóhasználatom, akkor se ha agyonüt, és dugó van.
2. Biokémiailag nem fogom megmagyarázni. Saját véleményem van róla: POR, FELFÚJ, ennyi. Érdekes, ha az olyan jó, akkor miért esel össze tőle, ha két hétig nem edzel? És ne magyarázz meg nekem semmit, te paréj, van ismerősöm, aki tolja ezeket (Volumass 35, Scitec termékek), most volt külföldön 3 hónapra, nem tudta szedni a kis sz*rjait, és bár edzett, olyan szintre esett össze, mint ahol kezdte. Ehhez mit szólsz, haver?
3. Visszatérve a 2. pontra: saját vélemény. Ha jól tudom, szabad országban élünk, nyilváníthatok véleményt, még ha az nem is helyes. Az emberek egy része nézi a focimeccseket, és bár magához a sporthoz közük nincs, mégis megmondják ki a béna és ki a jó. Ha mész az úton, meglátsz egy kiserdőt, azt mondod: de szép! Holott korhadnak a fák, a fele le van égve, és minden élőlény aki ott él, beteg. Attól még neked tetszhet, nem? Neked az a véleményed, nekem ez. Ezt úgyse fogod megváltoztatni, akármekkora biokémikus is legyél.
4. Nem érdekel a megfelelő étrend és egyéb sz*rságok. Nem mindenki azért jár le a terembe, hogy profi legyen - többek között én se. Akkor ne jöjjön oda hozzám az a balf*sz kioktatni, én nem fogom rabságba leélni az életem. Szeretem a hamburgert, a kürtőskalácsot, a fagyit meg a pizzát, és mindezt szeretem megenni anélkül, hogy tudnám mennyi kalóriát tartalmaznak. NEM ÉRDEKELNEK A KALÓRIÁK. Teszem, azt téged nem érdekel a rap, mint zenei műfaj, mint művészet, csak épp elhallgatod, akkor fölöslegesen nem megyek oda kioktatni téged (ez csak egy példa volt, nehogy az legyen, hogy igenis érdekel és még ezért is én kapok), és ezt viszont is elvárom. Nekem szórakozás, kikapcsolódás az edzés, nem áll szándékomban profi módon űzni.
5. AKKOR és AZT terjesztek, amihez épp kedvem van. Ne szabjál te meg nekem semmit, senkim se vagy, csak egy idegen, világos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!