Konditerem, gyenge emberek?
Miért mondják azt a konditeremben edző emberekre hogy gyengék, az izmuk használhatatlan csak 1 helyben lévő súlyok emelésére, és hogy hiába nagy darabok le lennének nyomva szkanderban, meg hogy az egész izom ami rajtuk csak dísz izom, mű izom.
Valóban semmit se ér ha kondizik az ember? Mert én nem rég járok és szinte állandóan fáj minden izmom és érzem a terhelést, ti hogy vagytok vele?
Egy konditeremben szerzett izom ér valamit ha valakivel konfrontálódsz és verekedtek?
Verekedés az más tészta. Ahhoz nem elég izmosnak, erősnek lenni, technika is kell.
Nem gyengék a testépítők, ezt csak a sok 50kilós fegyencedzős találja ki, akik a saját kis testsúlyukkal pár fekvőtámasszal többet tudnak, mint egy jóval nagyobb tömegű testépítő. De 100 kg felett már nem sokan tudnának közülük fekvenyomni vagy guggolni. Ez az abszolút erő. Nem összekeverendő a relatív erővel, amit inkább a saját testsúlyos edzés ad meg.
Díszizom: http://www.youtube.com/watch?v=QKEYG5Y3U0g&feature=related
A konditermi edzés azért más, mert ott az ember arra törekszik, hogy kizárólag egy izomcsoporttal végezzen egy adott munkát. Izolált munkavégzés.
Ebből kifolyólag hátrányban vannak erőkifejtés szempontjából azokkal szemben akik pl saját testsúlyos gyakorlatokat végeznek, mivel ott ennek pont az ellenkezőjét csinálják: Egy adott munka elvégzéséhez az egész testből - az izmok együttes, összehangolt munkájával - nyerik az energiát.
Ettől még nem gyengébb a testépítők izomzata, pusztán az idegrendszerüket másképp használják az izmok vezérléséhez (agy-izom kapcsolat).
Tehát akkor vannak szituációk amikor hasznosabb egy harcművészeti edzés által felállított izom, mint mondjuk egy konditerem által létrehozott izom?
Milyen helyzetekben hasznosul a konditerem izom? Logikus pl emelésnél, ha költözködünk és még?
Igen, ha bunyó van, akkor jobb ha értesz a harcművészethez. Többre mész vele, mintha csak izmos lennél.
Testépítés nem feltétlenül a civil életbeli használhatóságra épül, bár súlyok emelésénél jól jöhet, ha van erő.
Igen ezzel én is egyetértek, mert ahogy ott vagyok és edzek rájövök hülyeség az a feltételezés hogy egy 50 kilós kis p*cs simán kiütne egy kondist vagy akármi, mert tény talán nem annyira mozgóképesek, de azok a súlyok amiket ott emelnek azokhoz kell erő bőven.
Legalábbis én ezt tapasztalom mint kezdő.
Inkább legyen az az élete hogy ott kondizik állandóan, mintsem drogozzon meg bulizzon egésznap.
Én mondjuk azt se értem, hogy a sok gettógyúró/fegyencedző miért hiszi azt, hogy a súlyzós edzés egyenlő a testépítéssel. Ezen kívül van még rengeteg sport, amiben súlyzót használnak erősítéshez: súlyemelés, erőemelés, nehézatlétika, kajak, kenu, evezés, szkander, erősemberek, stb. Azért elég nehéz elhinni, hogy pl. egy erőemelőnek "lufiizmai" vannak.
Ja, és a fegyencedzők, gettógyúrósok, stb.-k nem biztos, gogy a testsúlyukhoz képest erősebbek. Azt megnézném hogy egy 65-70 kilós fegyencedző/gettógyúró/hannibalforkingfakingnigga kinyom 170 kg-ot a feje fölé. Egy ugyanekkora súlyemelő képes erre.
Mellesleg Pavel is azt mondtja, hogy A LEGERŐSEBBEK A TESTSÚLYUKHOZ KÉPEST A KÖZÉPSÚLYÚ SÚLYEMELŐK4!!!!!
(Megsúgom: Nem saját testsúllyal edzenek.)
Íme a bizonyíték:
Azt sem értem, hogy a saját testsúlyos edzés mitől funkcionális? Mikor tartod meg magadat a való életben zászlóban, támaszmérlegben, stb.-ben? Megsúgom:Soha.(hacsak nem vagy tornász, vagy artista)
Ha funkcionális erőt akarsz, akkor menjél el nehéz fizikai munkát végezni! Vagy edz úgy,mint az erősemberek, mert ők olyan mozgásokat végeznek, amit az ember a való életben csinál.(hordások, cipelések) Ők se saját testsúllyal edzenek...
Ezzel nem akarom fikázni a saját testsúlyos edzést, mert én is használom, de azért a helyén kell kezelni, és nem szabad abszolút igazságként beállítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!