Hogyan kezdjek neki a kondizásnak?
20 éves 164 cm, 48 kg-os nő vagyok. Világéletemben sportoltam (legfőképp karate, kosár, torna, kézilabda, úszás, tesiérettségi stb..) 46-49 kg szoktam lenni.
A főiskola viszont rengeteg időt elvesz. A kondi terem azért tetszik, mert akkor mehetek edzeni amikor nekem kényelmes és időben megfelel.
Sajnos nem tudom hogy kezdjek neki, mert nincs tapasztalatom. Nem szeretnék fogyni!
Inkább szálkásodni és izmosodni. De leginkább a kondíciómat növelni. Egyszerűen hiányzik a sport, már az önbizalmam se a régi.
Hát megértelek...Én is pont így voltam vele!
Aztán egyszer megembereltem magam,bementem egymagam egy jó konditerembe és azóta már abba sem tudom hagyni! :)
Nyugi,mindenki nagyon segítőkész lesz,bátran kérdezhetsz!Jobb konditermekben van személyi edző,neki elmondod,hogy mik a terveid és segít összeállítani edzéstervet,étrendet.
Minden esetre olvas utána a dolgoknak,mondjuk itt:
"Nem szeretnék fogyni!
Inkább szálkásodni és izmosodni"
Itt van egy kis félreértés. A szálkásodás zsírból történő fogyást jelent. Amihez szálkásító diéta kell. Az izmosodáshoz pedig tömegnövelő étrend. Tehát egyszerre NEM lehet szálkásodni és izmosodni naturálban. Az első által linkelt alapismeretekben sok mindent megtalálsz, de szerintem legyen tömegnövelő étrended, nőknél ez 2-2,5g*testtömegkg fehérje és 3-4g*testtömegkg szénhidrát.
Itt találsz jó edzésterveket:
Köszönöm szépen:)
Elkezdtem olvasni, aztán rájöttem én is, hogy a 2 dolog nem mehet egyszerre.
Egyszerűen csak jobban szeretnék kinézni. Ehhez az aranyközépúthoz kell valamilyen étrendet betartanom?
Alapvetően disznót nem fogyasztok. Nagyon ritkán eszek sült krumplit és zsíros ételeket. Viszont az édességnek nehezen állok ellen. Napi 1 tábla milka az álatlában meg van... Gondolom erről le kell mondanom.
Szerintem felejtős a csoki.:)
Ezeket kajáld:
fehérje: sovány húsok, tojás (sosem nyersen!), sovány túró, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz étrendeket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!