Gyenge fizikummal, milyen küzdősportra ajánlatos járnom?
Szerintem akármelyiket elkezdheted, fel fogsz edződni, ha jó helyet fogsz ki :) Korod/nemed/városod?
Pl. Kung fu-t (shaolin) ajánlom, de csak azért, mert én ezt művelem, a többibe nem látok bele annyira.
17/F/Budapest.
Csak azért gondoltam olyanra, ahova kevesebb fizikai erő is elég, mert mondjuk ütéseknél, gondolom ez nem mindegy. Vagy ha embereket kell emelgetnem. Nem mintha értenék ám hozzá...
Még életemben egy embert sem ütöttem meg, szóval attól félek hogy ott szerencsétlenkedni fogok. Bár tudom, hogy nem úgy van ez, hogy az első edzésen agyon kell vágnom 20 vágott szemű távol-keleti harcost, na de hát...
Köszönöm a válaszokat.
És amúgy ez a Shaolin kung-fu ez milyen is?
Ökölvívásnál nem az erő a fontos!:)
Fejben kell ott lenni,védekezés,technika..nem az erő a lényeg.
Mellesleg edzések alatt úgyis erősödni fogsz + otthon is erősíthetsz.
Sok sikert:-)
Köszönöm. Ezek szerint, bármelyiket megpróbálhatom.
Csak most már semmi elképzelésem nincs melyiket kéne.
Mint előttem írták,érdemes előbb elkezdeni egy harcművészettel,pl.:Aikido,KungFu,Jet Kun Doo(ha találsz edzőt,aki tanít),vagy Tai Chi.Utána el tudsz menni küzdősportokra,pl.: ThaiBox,Box,Kickbox,MMA.Azt kell eldöntened,hogy versenyszerűen akarsz küzdeni,vagy csak az
önvédelmedet akarod fejleszteni.Én már 3 éve ThaiBoxolok,és ha jó edzőt fogsz ki,akkor nem fogsz az elején összeesni(ez minden küzdősportra vonatkozik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!