Vállazás után másnap mehet a hátedzése?
én nem raknám egymás után a vállat a háttal, pláne ha csuklyáztál is.
a csuklyásizom (én jobban szereten trapézizomnak hívni, mert ez jobban utal a formájára) egy 3 részből álló hátizom. A széles hátizom után a legjelentősebb lapocka- és vállöv mozgató hátizom.
A delta, amire ma edzettél egy karizom, a felkart mozgatja.
Érzed már a különbséget? Ma megedzettem a holnapi 2. legjelentősebb hátizmodat, és holnap akarsz tovább hátazni.
A trapézizomnak csak a felső része a csuklya, egy vörös, tónusos izom. Feltételezem nem tudod hogyan kell rá edzeni az izomrosttípusának megfelelően, mivel az emberek 95%-a nem tudja. De a trapéznak van még 2 másik, fázisos izomrosttú része is. Ezek viszont kő keményen hátizomként funkcionálnak minden evezésnél és húzódzkodásnál.
A hátnál szintén részt vesz a delta hátulsó része is, mely fázisos izom, de azért izolálják a váll edzésnél, mert 1 funkciójánál baromi jó: ez a horizontális abductio:
ennél a mozgásnál a széles hátizom gyengus mozgató, így lehet elkülöníteni a hátsó deltát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!