Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 24 évesen még érhetek el jó...

Dag kérdése:

24 évesen még érhetek el jó eredményeket bokszban?

Figyelt kérdés

Szerintetek nem késő? Már nagyon rég óta szerettem volna bokszolni, de csak most adódott rá lehetőség. kb fél éve csinálom! Van itt olyan aki későn kezdte?

És ahhoz milyen versenyeket kell nyernem hogy bokszolhassak aranykesztyűért?

2012. júl. 9. 13:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Amatőr versenyeken lesz esélyed, nagyobb meccseken viszont nem hiszem.
2012. júl. 9. 14:05
 2/7 A kérdező kommentje:
amatőr szinten is lehet jó eredményeket elérni?
2012. júl. 9. 14:09
 3/7 anonim ***** válasza:
volt aki 25évesen kezte és bokszóló lett elég faxa de az keményen nyomta az edzést
2012. júl. 9. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:
ja és nézd meg a milió dólláros bébit igaz nem igaz történet de faxa kis film szerintem
2012. júl. 9. 19:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Én is keményen nyomom az edzést, és láttam a millió dolláros bébyt tényleg jó film volt:)
2012. júl. 9. 20:48
 6/7 aikiboxer ***** válasza:

Az edződ mit mond? Fiú vagy lány vagy?

Hallottam egy beszélgetést a rádióban Balzsay Károllyal, aki azt mondta, hogy aki olyan szintű versenyző akar lenni mint ő (és a Karcsi elég jól nyomja), annak kb. 12 éves koráig el kell kezdenie, mert utána már nem alakulnak ki a versenyzéshez szükséges reflexek.

Az edzőm szerint kb. 5 év kell egy versenyző kiképzéséhez. Számold csak ki, ha valaki 12 évesen elkezdi, mire 24 éves lesz, már van mögötte 10 év versenyzői múlt (14 év a versenyzés alsó korhatára), rengeteg rutin, egy 24 évesen kezdő ember számára gyakorlatilag legyőzhetetlen lesz a ringben.

De azért nem lehetetlen szerintem. Ha nagyon tehetséges vagy, és sokat edzel, és jó az edző (!), 27-28 éves korodra faraghatsz magadból egy egészen jó kis versenyzőt, aki amatőr versenyeken már labdába tud rúgni. (Ne feledd: ekkorra már olyan ellenfeleid lesznek, akik 15 éve nyomják...) De nagy eredményekre ne számíts.

Viszont ne is ezért bokszolj. Hanem önmagadért. A boksz élvezetéért, az örömért, amit a barátokkal való barátságos öklözés ad, az egészségért, az erőnlétért. Ez is ér annyit, mint a versenyzői múlt.

2012. júl. 15. 20:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Az edzőm azt mondta hogy jól tolom! Amúgy fiu vagyok.
2012. júl. 16. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!