Nem és nem fejlődik a mellem belső része. Miért?
Figyelt kérdés
Már mindent megpróbáltam, csinálok mindenféle gyakorlatot mellre.. utóbbi időben egyre gyakrabban a köv. 3 gyakorlatot: áthúzás, szűk nyomás, illetve fekvőtámasz szűk fogással (a vállaimat hátraszorítom amennyire csak lehet)... a gyakorlatok során érzem a mellem, de külön a mellem belső részére nem tudok koncentrálni, ha lehet ilyet egyáltalán.. szóval ilyen 2-3 centi sáv van a mellem belső részén, amely láthatóan horpadtabb, mint a szélén, ráadásul felfelé haladva még szélesebb is ez a sáv... még mire figyelhetnék oda?2012. júl. 7. 00:38
1/3 A kérdező kommentje:
ismétlésszámokat is variáltam már... negatív fázist lassan csinálom... étkezéssel nincs különösebb gondom...
még esetleg megjegyezném, hogy elég szélesek a vállaim, és a lapockáimat elég sokáig rosszul tartottam - nem húztam ki magam... emiatt nem fejlődik a mellem belső része?
2012. júl. 7. 00:46
2/3 anonim válasza:
Nem tudsz a belső részére edzeni, mert a mellizom rostjai vízszintes tapadásúak: [link]
Tehát nincs olyan, hogy ugyanazon izomrostnak csak a belső felét stimulálod. Eleve genetika az izomtapadás helye, nem tudod átváltoztatni. Azt tudod tenni, hogy edzed változatosan a mellizmot, tömeg kell rá és úgy jobb formát fog mutatni. Szűk nyomás inkább tricepsz gyakorlat.
3/3 anonim válasza:
Az áthúzás nekem például hátedzéshez van berakva, szűken nyomás pedig inkább tricepsz gyakorlat. Az alapján, amit írtál, én a helyedben megpróbálnám egy 30-45°-os fekvenyomással kezdeni a melledzést, aztán fekvenyomás egykezesekkel, majd tárogatás szintén 30-45°-on, végül csigás keresztezés. Ezzel az edzéssel a melled felső részét szépen felhozhatod (mivel írtad, hogy ott nagyobb a fejletlenség), de az izmok tapadási pontjain (sajnos) nem lehet változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!