Miért nem fejlődik a mellizmom belső része?
Igazából nem csak gyakorlatokra lennék kíváncsi, hanem hogy állhat-e valami a mögött, hogy nem fejlődik a mellizom belső része.
(Ja, tudom, hogy nincs olyan, de mégis az nem fejlődik).
A mellizmot tekintve a belső részét a legnehezebb fejleszteni, úgyhogy nem kell kétségbe esni, több időt vesz igénybe a fejlesztése tapasztalatom szerint, mint a mell többi része. Alapvetően mindenkinek genetikai adottságon is múlik mennyire formás, mennyire ér össze a két belső mellizma, azaz hol tapad le az izom. De a probléma több okból is származhat.
Ha a többi izmod számodra megfelelő mértékben nő, fejlődik akkor valószínűleg rendben van az étkezésed és a problémát vagy az izmod túlterhelése (kevés pihenőnap a regenerálódásra), vagy a túledzése (túlságosan is sokat edzel egy-egy alkalommal az adott részre) vagy pont fordítva nem terheled meg eléggé belső mellizmaid. Ezt neked kell eldöntened az edzésterved alapján melyik áll a háttérben.
Én személy szerint nem a tárogatás vagy kézisúlyzós fekve nyomást ajánlom. Ezek a gyakorlatok bár terhelik a mell belső felét is, nem kifejezetten a belső részt fejlesztik. Érdemesebb minden melledzésedbe beletenni egy kifejezett belső mellizom gyakorlatot. Én személy szerint a szűken nyomást ajánlom akár rudas akár kézisúlyzós formában(sokak szerint ez tricepsz gyakorlat, de ha megtalálod a jó mozgást ez egy kifejezett belső mellizom gyakorlat is). Vagy ha még keményebb gyakorlatot szeretnél bevállalni, válaszd a fordított fogású fekve nyomást szűkebb fogással az átlagosnál. Vagy már ezekkel a gyakorlatokkal is próbálkoztál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!