Fekvenyomás 35 kg-al?
Figyelt kérdés
Egy 15 évesnek elég fekvenyomni 35kgal,hogy jól fejlődjön a mellizom ? Tudom,hogy a táplálkozás is közrejátszik,de a megfelelő napi fehérje bevitel megvan.2012. jún. 27. 00:15
11/13 anonim válasza:
Az izom nagyobbításához fokozni kell a súlyokat.A kidolgozához,formásításhoz pedig a széria-számot kell növelni kisebb súlyokkal.Pl: Ha eddig birtad a 35 kg-mot mondjuk megszakítás nélkül 9x-er 10x-er.Próbáld meg a 37.5kg vagy akár a 40kg-ost lx ,2x vagy 3x.De előtte melegíts be kisebb súlyal.Én úgy szoktam,hogy 9-es szériákat nyomtam 10x ismételve.Kezdtem az üres rúddal 10x,amit nem számoltam.Ezzel megnyújtottam úgymond az izmaimat,és bemelegítettem azt az izomcsoportot,amit edzeni akarok..Majd jött a 30kg..9x....35kg,-9x,...40kg..9x,...45kg..9x,...50kg..9x,..55kg..9x,..60kg..9x..65kg..9x..70kg,..5x,..pihen..,lazít,.. maradék, 4x,...75kg..3x,..pihen,.3x,..pihen,.3x,..pihen,80kg,..3x,..pihen..2x,..pihen,..2x,..pihen,..2x pihen,..lazítás.Jöhet a következő pozíció más izomzatra.Egyébként minden széria között ajánlatos az izomlazítás.Ha formára gyúrsz,esetedben ajánlom a 20kg súlyt ugyanúgy 9x..kinyomni,vagy ha birod 18x,vagy 15x,ahogy bírod.A lényeg az,hogy itt is meglegyen az adott nyomásmenyiség,én esetemben ugye ez 90 nyomás.Ha tudok még valamiben segíteni,kérdezz,..válaszolok.üdv.39ces Bicefsz
12/13 dirtboy válasza:
nem teljesen baromság amit olvastál,tényleg jelet meg ilyen cikk de ez úgy szól hogy ha eddig nagy súly és kevesebb ismétlést ment és erről váltasz kis súly sok ismétlésre akkor lesz izom veszteség mert a sok ismétlés kis súllyal nem ad olyan terhelést mint a kevesebb ism de nagy súly.
ezért a szervezet úgy érzékeli hogy felesleges fenntartani az izomzatot mert a kis súly sok ismétlést kisebb izomtömeggel is meg tudja csinálni.
persze vannak gyakorlatok/izmok amiknél a sok ismétlés kell a fejlődéhez.
13/13 anonim válasza:
Mellre szerintem nagyon kevés a 35 kg. :S
Én ennyivel edzek bicepszre a 33 cm-es pálcika kezemel. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!