Rövidtávfutáshoz milyen alkat való?
Mert én úgy tudom,hogy erős,izmos test kell hozzá.Én 13 éves
vagyok és gyorsabb akarok lenni.
Igen jól tudod sok izom kel hozzá, persze nem konditerembe meny az csak kiegészítésként. pl heti 2x-er az a legjobb ha futsz egy kicsit beszélgetésnek, gimnasztika és futóiskola majd az edzés ami sprintekből fog állni.Hogy milyen távon és mennyit az az állapotodtól függ.de én ajánlom a 60m-t.
Hát jó lenne ha megírnád, hogy sportolsz-e valamit,meg ezt, hogy a 60m-t mennyi idő alatt futod.meg az edzésekbe beleviszel majd ugrálásokat meg szegdeléseket is, de ide edzés terv kel mert természetesen a hét ne mind az 5 napján csak sprintből álljon az edzés hanem, 2-3.ja és napi szinten csinálhatsz gyakorlatot hasra és hátra illetve guggolást.
De amúgy jól tudod a rövidtáv futok{(60m)100,200,400m-ig számít} izmosak és a hosszútáv futok viszont nem izmosak annyira (az a végtelenig elmehet)De a legfontosabb csak az egyik lehet az ember.
egy atléta
13 éves vagyok.60 méteren 8.7 másodpercet futok.Az iskolában
amikor még volt tanítás jártam atlétikára.Guggolásokat szoktam néha csinálni meg néha fekvőtámasz.
Az első jókat mondd egyébként, de konditermi edzésekben sem oylan edzéseket kell csinálnod mint ha testépítenél, hanem nagyobb ismétlésszám, és a gyakorlatok megindításánál sokkal robbanékonyabban.
Egyébként igen, a rövidtávfutáshoz jól gondolod h erős izomzat kell, de ne a tv-ben látható emberekhez mérd magad, mert az a fizikum 10-20 ÉVEK munkája! Egyébként még nem késtél el 13 évesen :)
A fekvő támasz az nagyon jó erő gyakorlat.Általános erőlétet ad.A 8,7-es eredmény nagyon jó, főleg a korodhoz képest.Van lehetőséged edzeni?Úgy értve pálya mert akkor összehozhatnánk egy edzéstervet.
1. válaszoló
Én nagyon jó akarok lenni!De amúgy hosszútáv alkatú vagyok:(
Vagyis vékony,ezért tetem fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!