Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Véleményt az étrendről?

Véleményt az étrendről?

Figyelt kérdés

kezdő számára készült aki 68 kg-s

aki tud nekem véleményt mondani róla

hogy miben javítsak mi jó mi rossz

mit változtassak esetleg ki egészítené a cuccot (bele is szerkeszthetek)

annak küldök gmail-ról egy étrendet az e-mailjára

(csak adja meg)

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET

(a váalszokat holnap reggel tekintem meg)

2012. jún. 20. 00:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek az előzó válaszolóval. Tej és kis fehérjetartalmú tömegnövelő=kuka.

Nyersen soha ne egyél tojást (szalmonella, vitaminhiányt okoz, nem szívódik fel) és próbálj ezekből összehozni egy étrendet:

fehérje: sovány húsok, tojás (sült vagy főtt!), sovány túró , protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj, mct.

Pl regggel zabpehely proteinnel, majd 2,5-3 óránként csirke-rizs-zöldség, vagy hal-krumpli-zöldség jellegű kaják. Edzés után egyből tejsavó protein+40-50g dextróz vagy vitargo( vagy supercarb fast, carbo x), majd rá 40-50 percre megint szilárd kaja, pl. csirke-rizs-zöldség.

este pedig lefekvés előtt 150-200g sovány túró a lassan felszívódó kazein miatt, mely ellátja az izmokat az éjszak folyamán fehérjével.

Itt találsz mintaétrendeket is: [link]

2012. jún. 20. 07:28
 12/12 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. Szerintem kicsit túlgondoltad a dolgot. Szilárd kaja gyanánt a fehérje legyen sovány húsból, halból, esetleg túróból, a szénhidrát zabpehelyből, krumpliból, rizsből, teljes kiőrlésű vagy korpás kenyérből, a zsír pedig legyen kevés, és olívaolajból, olajos magvakból, és kell egy kevés állati zsír is, az mehet vajból és tojásból (mindig megsütve!). Zöldség mehet bárhogy és bármennyi. Gyümölcsöt ha lehet, kerüld! A turmixokhoz mindenképpen valami kurrensebb tömegnövelő kéne. Bár én nem vagyok tömegnövelő párti, szerintem a legegyszerűbb és a legolcsóbb az lenne, ha vennél valami kevert fehérjét, azok jó áron mennek (Power Protein simán megteszi), meg szőlőcukrot és maltodextrint, és ezekből készítenél turmixokat. Ezen kívül aztán, hogy milyen elosztásban mit is hogyan eszel, nem olyan fontos, nem azon kell agyalni, hogy akkor most reggelire meg uzsonnára pontosan mit eszel. Legyen meg a megfelelő makronutriens-bevitel minden nap, és kész.
2012. jún. 20. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!