Izomláz. Azt jelenti hogy jól megdolgoztattam az izmaimat?
Bemelegítésre, nyújtásra 10-10 percet fordítottam, minden izmomat rendesen bemelegítettem és le is nyújtottam. ez mellett 1 órán át dolgoztam az izmaimra tegnap. Ma hatalmas izomlázam van. A gyakorlatokat odafigyelve szabályosan végeztem. Izomláz azt jelenti hogy rendesen sikerült átmozgatnom az izmaimat?
Tudom hogy mikrosérülések keletkeznek ilyenkor az izmokon stb. Nem is ez a része érdekel, hanem hogy hatásos volt ezek szerint az edzésem?
22/l
Inkább csak mérséklődik, mivel vannak izomcsoportok, melyek hajlamosabbak izomlázra, nekem ilyen a láb, hát, mell. Általában van izomlázam ezek edzése után, pedig pár évtizede edzek már folyamatosan.
De az igaz, hogy az izomláz nem feltétele a fejlődésnek.:)
Az jó cél, de tudnod kell, hogy egyszerre nem fog menni, mivel a zsírégetéshez szálkásító diéta kell, ami kalóriadeficitet jelent, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend, ami kalória plusz és más arányban tartalmaz fehérjét és szénhidrátot, mint a szálkásító diéta. Tehát két különböző energetikájú folyamatról van szó.
De lehet, hogy ezt te is tudtad, és akkor nem írtam semmit.:)
Igen, ezzel tisztában vagyok, köszi az infót :D Próbálok éppen ezért sok sok fehérjét enni hogy ne az izmaimból menjen le az az x kg. És mellette tornázok, hátha kicsit megerősödnek az izmaim. Nem szeretnék izmokat növelni csak dolgoztatni őket, mert ha munkában vannak akkor elvileg nem attól válik meg a szervezet.
Tehát úgy fogalmaznék, hogy izommegtartás lesz szálkásító étrend mellett és utána pedig ráállok az izomzatom jobbá tételére :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!