Milyen tömegnövelő lenne számomra ideális, érzékenység esetén?
Fél éve edzem, jó étrend mellett, fogyasztok táplálékkiegészítőket is, de sajnos rájöttem, hogy valamelyik összetevőjükre érzékeny vagyok.
Rend szerint pattanások jönnek ki rajtam néhány nap fogyasztás után, és megfigyeltem, hogyha pár napra elhagyom a tömegnövelőt/fehérjét, a pattanások is elkezdenek elmúlni. Már fél éve küzdök velük, mióta edzem, mindent kipróbáltam, de ha a bőröm kezelem, az nyilván nem változtat semmin.
Melyik összetevőre lehetek érzékeny, és ez esetben mi a megoldás?
Szeretnék egy olyan fehérjét/tömegnövelőt, amitől nem lesznek problémáim.
A tanácsokat előre is köszönöm.
Először is kipróbálnék egy olyan tejsavó proteint, amiben kevés a segédanyag. Pl. Stilmass 6:3:1 [link]
Vagy ízesítetlen myprotein. Ezekhez tennék dextrózt vagy vitargo-t edzés után. Ha így sem ok, akkor ott van a Carnivor (marhahús protein).
Több lehetőség is van. De kérdem én? Miért nem mész alergén tesz vizsgálásra egy orvoshoz?
Meg lehet, hogy a tejre, a tejcukorra vagy érzékény.
Ki kell próbálni nem whey alapú proteint. Például egg albumin Stillmass ebben ideális, mivel semmi adalékanyagot nem tartalmaz. Alapból elmondható minden Stillmass proteinre, hogy ASZPARTÁM, GUARGUMI és XANTÁNGUMI nem tartalmaz. A másik megoldás a szója protein. Itt is a semleges ízűt próbálnám, mert minden mesterséges dologtól mentes termékek. Váltanék, ugyan jóval drágább megoldás, de akkor aminokat ennek pl. BCAA és EAA. Kipróbálnám a spirulinát, mint aminot, bár ha a veséddel van a probléma, akkor az sem megoldás.
Az is lehet, hogy a vásárolt proteined szennyezett.
a Carnivor (marhahús protein).
Szeretnék FÜGGETLEN szakértői elemzést, nem a cég reklám maszlagját olvasni!!! Több hónapja, még angol nyelven sem találok. A marhahús még a legolcsóbb is olyan árban van, hogy abból proteint "VARÁZSOLNI"......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!