Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Has izom erősítése, inkább...

Has izom erősítése, inkább alsó részre. Milyen gyakorlatok vannak?

Figyelt kérdés
Szóval már egy ideje leadtam jó pár kilót, és mostanában úgy éreztem hogy kicsit jönne vissza, illetve nem is az hogy nagyon sok lenne a zsír a hasamon, hanem inkább nem olyan feszes. Próbáltam rá edzeni, csináltam becsülettel de azok inkább a felső részt edzették és nekem az alsó része a problémás. Most eljárok futni, nagyon jó meg minden de az is inkább (ha jól tudom) a lábakat az alsó rész erősíti amivel annyira nincs problémám. Edző terembe nem igazán szeretek járni (sok rossz tapasztalat) ezért otthoni feladatoknak örülnék. És futással való tapasztalatokat is megoszthattok, nagy függő lettem:)))) Fogyást még nem tapasztaltam, meg ilyen testi változást, csak lelkit:) Arról is írhatnátok nekem. (Bocsi hogy jó hosszú lett) Köszönöm

2012. máj. 21. 20:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Igyekszem:)
2012. máj. 21. 22:20
 12/12 Zakathol ***** válasza:

A hasizom - feladatát tekintve - a mellkast közelíti a csípőhöz. A művelet végzése során az egész hasizom dolgozik (mivel a 'six-pack' gyakorlatilag egyetlen izom, csak több csoportban) így a fizika alaptörvényei érvényesek: Mindkét "végét" ugyanakkora terhelés éri, bárhogy is dolgoztatod. Külön a hasizom alsó izomcsoportjait be se tudod feszíteni.

A lábemelést azért szokták "alsó hasizom" gyakorlatnak nevezni, mert általában rosszul végzik, így a has alsó részén érzik a munkát. Az viszont sajnos nem hasizom, hanem a csípőhorpasz izom...

Az alábbi képen kiválóan látszik anatómiailag is:

[link]

És az is, hogy a csípőhorpasz izom edzése nem tesz hozzá a hasizom kinézetéhez semmit.

Vagy valami ilyesmi...

A helyi fogyással- és a fogyás általánosságával kapcsolatban Montez már válaszolt mindenre.

2012. máj. 22. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!