Melyik a hatásosabb futás fajta?
Először leszögezném hogy kockahasat akarok csinálni. Tudom hogy ennek jó módja a diéta + futás. Viszont a futástól nem csak zsírból hanem izomból is leadok. Tehát a kérdésem az lenne hogy jobban megőrizzem az izomzatomat ebben az időszakban milyen futást ajánlotok?
Szerintem a rövid távú, sprintelés lenne a megfelelő, de érdekelne mások véleménye..
Pl.: Melyik a jobb? 100m sprint, 400m gyorsan, 2000m közepes iramban?
Intervallum edzéssel, tehát sprint és lassabb kocogás váltakoztatásával tudsz legtöbb zsírt leadni, mert annak a legnagyobb az after burn hatása, vagyis a ez pörgeti fel legjobban az anyagcserét, ami miatt órákig meggyorsul a zsírégetés. Viszont így szerintem nagyobb az izomveszteség is, így ha fontos az izom megőrzése is, akkor én maradnék egy közepes kocogásnál 40 percig.
Amúgy erről itt egy jó cikk: [link]
2 éve kondizok most 17 éves vagyok és nincs semmi lötyögős rajtam, felesleg sincs rajtam, csak nem látszanak a kockák, ez a gond.
Ötletemet onnan vettem hogy olimpiai versenyen futókat néztem, és a 100-200m sprintereknek nagy erős izmaik vannak míg a 400-800-2000-2600m-es futók meg iszonyat vékonyak, olyan mindjárt eltörik típus.
1,
Akkor most megterveztem az edzésnapokat beiktatva ezeket az intervallumos edzéseket. Akkor ha jól olvastam cikket, az intervallumos edzés elég a lábamnak, és kondiba nem kell már rá edzeni?
2,
Írtátok hogy az intervallumos edzéstől az izmomból is jobban vesztek mint pl egy 40 perces egy iramúban. Ez lehetne kicsit lassítani ha edzés után mintha kondis edzés lenne iszok turmixot vagy egyből eszek? Vagy hogy lehetne az izomvesztést lassítani?
1. Nem így van, vagy én nem olvastam rendesen a cikket. :)Szóval lábedzés az kellene ugyanúgy szerintem.
2. Igen, magas 3g*testtömegkg fehérjével tudod megakadályozni az izomvesztést és jól gondolod, protein shake mehet kardió után is, sőt BCAA vagy glutamin is jó lenne még hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!