Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Coopert futok két hét múlva....

Coopert futok két hét múlva. Mit tegyek, hogy ne rettegjek tőle? Segítség! (lent)

Figyelt kérdés
Szóval nem arról van szó, hogy edzetlen lennék, vagy ilyesmi, hetente kétszer táncolok, és az állóképességem átlagos. De a coopertől egyszerűen fóbiám van, vagy nem tudom... A tornatermünk nagyon kicsi, 75 m a kerülete, nincs szellőzés(30fok van..) és az 5ösért 27 kört kell fussak. Az első 10 körrel nincs bajom, de utána fulladni kezdek és egyfolytában csak az jár a fejemben, hogy ez borzalmas, de meg kell csinálnom. De azért borzalmas. Olyan, mint egy lelki terror, mert egyszerűen majdnem meghalok, de tudom, hogy futnom kell, és ha abbahagyom, egy szánalmas akaraterejű senkinek érzem magam. Gondolkoztam rajta, hogy ennyit nem ér meg az egész, és futok amennyit futok, úgysem állok olyan rosszul tesiből, de akkor meg magamat fogom lenézni. (A legrosszabb, hogy a többiek már lefutották, csak akkor én hiányoztam, és most egyedül kell pár másik lánnyal)Most, hogy bejelentették, hogy két hét múlva futunk, elkezdtem rettegni tőle, de nagyon. Alapból is nagyon izgulós vagyok(remegek és nem kapok levegőt), de hogy fogok így futni??Nagyon félek, valaki segítsen..

2012. máj. 17. 21:41
 1/9 anonim válasza:

Nem kell félni ettől, nem olyan rossz ez. 12 percet kibírsz, azt mindenki kibírja. Esetleg hogy jobban teljen az az idő, kérd meg a tanárod hogy hagy hallgass zenét közben, én is így szoktam futni, 4 számot meghallgatok és már le is telt az idő, észre se lehet venni.

A másik jó tanács, hogy akárhogy szúr az oldalad, meg nem kapsz levegőt, ne állj meg! Azért mondom, mert utána elmúlik. Esetleg kicsit kocogj amíg rosszul vagy, de semmi esetre ne állj meg. Ne úgy fogd fel mint egy felmérést, csak mint valami bemelegítést v ilyesmit.:)

2012. máj. 17. 21:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát ettől én is dilit kapnék, hogy egy kis, zárt szobácskában fussak 20-30 kört, pedig én az átlaghoz és a koromhoz képest nagyon jól futok. Miért nem a szabadban tartják amúgy?

Egyébként azt javaslom, ne tulajdoníts ekkora jelentőséget az egésznek! Először is érj el magadtól egy elfogadható eredményt kint, normális körülmények között! És ha ez megy, az már ad elég önbizalmat ahhoz, hogy ebbe a tornatermi bohóckodásba is be tudj szállni, ha kell. És ne gondold ennyire túl ezt az egészet, nem akkora tragédia ez, és így is, úgy is ki fogod bírni.

2012. máj. 17. 22:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Válassz ki egy filmsorozatot, amit nagyon utálsz! Nézz meg belőle néhány részt! Aztán amikor futni kell, gondolj arra, hogy a 12 perc időtartama meg sem közelíti egy rész hosszát! :D

A helyzet az, hogy nem a fizikai megterhelés nagy, hanem a pszichikai. Ezt magad is jól mondtad. Menj el kocogni valamelyik nap 8 percet, de csak úgy hobbiból! Látni fogod, hogy nem nehéz, és csak a megmérettetéstől, a "tanári terrortól" érzed magad annyira stresszesnek, hogy a Cooper nagy dolognak tűnik. Ez után másképp fogsz hozzáállni.

2012. máj. 17. 22:42
 4/9 *Glissade* ***** válasza:

A többi osztálytársad akik már lefutották, ugye nem lesznek ott nézőnek?

Ha csak a tanár lesz ott, meg még páran akik nem futották le, szerintem nem olyan gáz:)

Gondolj arra, hogy nem vagy egyedűl az a pár másik lány, ott lesz neked lelkitársnak:)

Megbukni nem fogsz, mert azt írtad, hogy nem állsz rosszúl tesiből, tehát igazán nincs miért agódnod, akár hányast is kapsz majd a futásra.

2012. máj. 18. 00:06
 5/9 Kamarás Zoltán válasza:
Gáznak semmiképp sem gáz, ebbe belegondolni is felesleges, "a sport nemesít". Fizikai szempontból: Előtte három órával ne egyél. Max némi cukrot/csokit, annak kicsi a tömege, nem kell sokat emészteni, nagy energiabomba és úgyis lemozgod:) Óra előtt kinyitogatod az ablakokat/ajtókat, jár a levegő. Tudom milyen egy ilyen terem, én ennél kisebben voltam kénytelen futni annak idején, nem tudom, mekkora volt, de szédültem a sok kanyartól (komolyan!)... Szerintem a szorongás el fog tűnni, amint elkezded, a mozgás kiváltja:) ha mégsem, egy tanáromat tudnám idézni: Mikor már benne vagy a bajban, nem kell rajta izgulni, inkább nézd azt, hogy tudnál kimászni belőle. Remélem segítettünk. Sok sikert!
2012. máj. 18. 00:20
 6/9 A kérdező kommentje:
Hűű.Mindenkinek köszi a válaszokat,rengeteget segítettetek!A jó hír, hogy tegnap lefutottam, mert hirtelen bejelentették, hogy mégsem két hét múlva kell... Kicsit váratlanul ért, de talán épp ezért volt jó. Az utolsó 5 kör volt csak nagyon borzalmas, azt a párat pedig túléltem valahogy.Most kicsit megkönnyebbültem.Még egyszer köszönöm:))
2012. máj. 19. 22:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fogsz belehalni ha 1x kapsz egy 2est vagy egy 3ast. főleg ha az tesiből van..
2012. máj. 20. 17:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Szívesen! Jó, ha megjegyzed egy életre, hogy agyban dől el minden!
2012. máj. 20. 17:31
 9/9 legion ***** válasza:
Nincs a sulidnak futópályája?Vagy valami pálya,ami nem a 4 fal között van?
2013. márc. 10. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!