Motorozás. Hogyan kezdjek neki? Mivel?
Sziasztok. 14 éves srác vagyok, Veszprém megyében élek, Ajka közelében (ezt azért mondom, mert később még szükséges infó lesz). Nos, úgy tudom ebben a korban már le lehet tenni a jogsit kisebb motorokra, robogókra. Azzal lenne a gondom, hogy nem igazán tudok motorozni. Olyannyira igen, hogy egyszer mentem egy Simsonnal, meg egyszer a haverom Yamaha Aerox-ával, de nem volt oly nehéz, de azért mégis..Nincs semmi rutinom, tapasztalatom. Szomszédot...ismerőst megkérni nem tudok, nem igazán motoroznak a környéken.
> A lényeg az lenne, tudtok valami motoros iskolát, vagy hasonló dolgot, ahol meg is tanítanának menni vele, nem csak a jogsit lehet letenni. Mármint..menni vele.. mivel? Még motorom sincs. :D Légyszíves normális válaszokat kérek. Köszönöm! :D
Vannak profi iskolák pl. a Hungaroringen, de azok nagyobb motorokra speciálziálódtak, nem a kis 50-esekre. Meg nem is épp olcsó mulatságról van szó -egy ilyen vezetéstechnikai nap többtízer forint, ha meg egy egész kurzust szeretnél az még több.
Amit javaslok, ha tényleg meg akarsz tanulni motorozni, akkor mindenképp váltós motorral tedd meg. A robogókat felejtsdd el, az közlekedésre való legfeljebb. Mivel Ajka közelében elég sok terep van, egy kis enduro ideális lehet. Azt tanácsolom, hogy egy jó védőfelszerelés beszerzésével kezdd: bukósisak, kesztyű, esetleg csizma, de egy tartós cipő is megfelel. Mindig hosszúújjú cuccokban motorozz, ha félsz, akkor térdvédőt, könyökvédőt meg "páncélt" is vehetsz a ruhád alá.
El fogsz-e esni? Egy csomószor, de így tanulsz meg igazán motorozni. A lényeg hogy tudd, mit kell tenni pereckor - soha ne ess a motorra, ne bukj orra, lehetőleg hátra érkezz, stb. Erről elég sok helyen olvashatsz, meg egy idő után te magad is rájössz majd. Ha ezt megtanulod, akkor nyugodtan motorozhatsz majd egy idő után.
Ja, amúgy Ajkarendeken tudomásom szerint van egy crosspálya, oda nyugodtan nézz ki, abból is tanulsz: [link]
Nem kellenek ide sem tanítók, sem mások!
Kimész egy olyan helyre, ahol nyugalom és csönd van (ha nincs jogsid).
Ha jogsival mész, akkor menj ki valahova, ahol kevés kocsi jár és próbálj menni.
A motorozás nem nehéz. olyan, mint a biciklizés.
Egyre nagyon vigyázz! Egyből ne húzd meg, mert rossz lépést lehet egy kezdőnek... :)
Sok sikert!
Örülök, ha segíthettem.
Ha van kérdésed, privátban elérsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!