Ez az edzésterv + étrend az alábbi kiegészítőkkel együtt eredményes lehet, ha strandszezonra "szörfösbody forma" a cél? (részletek + kép)
Részletesen kifejtve:
22 éves srác vagyok, 174 cm, 61 kg (átlagos testalkat)
Elhatároztam, hogy belemegyek egy életmódváltásba és egy olyan testért fogok dolgozni, ami nekem az ideál tartományba belefér (tehát nem Jay Cutler a cél)
Sokkal inkább ő az, akinek helye van a motivációs falamon:
Tehát a nem túl robusztus, de arányosan izmos/szálkás forma állna hozzám a legközelebb, mint elérendő cél és természetesen utána annak megtartása. A kép alapján úgy saccoltam, hogy kb. max 70 kilóra kellene felmennem, hogy a testmagasságomhoz mérten (arányaiban) a legközelebb kerüljek Ryan fizikumához és egy 7-8%-os testzsír százalékot kell belőnöm.
Anyagilag szűkös kereten belül mozoghatok, így a következőkből állna az étrendem + a kiegészítők:
07:00. reggeli: omlett 5 tojásból, egy adag zabpehely tejben, 3 dl banánturmix, 1 kanál lenmagolaj
10:00. tízórai: 1 alma, 1 marék mézes dióbél, 1 avokádókrémes barna kenyér
12:00. ebéd: csirkemell vagy hal salátával, barna rizzsel
13:30. EDZÉS!
15:00. fehérjeturmix (1 adag ON 100% Whey Protein + creatine monohydrate + L-glutamine), 1 marék mandulabél
[- pihenés -]
18:00. vacsora: csirkemell vagy hal salátával, barna rizzsel
22:00. fehérjeturmix (fél adag ON 100% Whey Protein + L-glutamine + 2 dl tej)
[- alvás, regenerálódás -]
megjegyzés: szerettem volna a kiegészítők mellé beszerezni BCAA-t és lefekvés előtti időpontra ON 100% Whey helyett Casein-t, de az anyagiak miatt vissza kellett fognom magam e téren és helyettesíteni ezeket azzal, ami van...
Az testrészek edzése napra lebontva a következő (a gyakorlatokat nem részletezem):
Hétfő: mell + láb
Kedd: hát + törzs/has
Szerda: váll + bicepsz/tricepsz
Csütörtök: pihenő nap
Péntek: átmozgató jellegű edzés, teljes test
Szombat: pihenő nap
Vasárnap: Kardio
1 hónap után változtatnám a gyakorlatokat és a napokat és a következő hónapokban úgyszintén, hogy minél átfogóbb és változatosabb legyen az izmok sokkolása...stb.
Arra számítok, hogy ha ezt követem és kitartó vagyok, akkor már 2 hónap után sokat dobok magamon, de a végcél elérése mennyi időbe telhet?
És esetleg van-e valami észrevétel, tanács, javítani való a fentebb olvasottakon?
Előre is köszönöm a segítő szándékú emberek válaszát!
Hát szép leírás lett.:) Az étrend nem rossz, viszont 10 órára tennék be valami fehérjét még. A reggeli zabhoz is a tej helyett én egy kis proteint tennék, de így sem gond.
Edzés után tennék a proteinhez még egy kis gyors ch-t, dextrózt vagy vitargo-t, mivel a vél a tömegnövelés. Tejet hanyagolnám, vízzel keverd. amúgy jó lesz, ha megvannak a mennyiségek.
Edzés: nem tenném össze a lábat semmivel, főleg nem mellel.
Inkább legyen mell-kar, láb, hát-váll vagy
mell-hát, láb, váll-kar edzés. Szerintem, de te tudod, csak tanács.
Jó edzést amúgy és kitartást.:)
El kell, hogy szomorítsalak. Bármilyen jó az étrended, az edzésterved (amik egyébként rosszak) és akármilyen genetikával rendelkezel, AKKOR SEM fogsz egy olyan testet
nyárig kidolgozni.
body.builder.hu itt informálódj
Kedves utolsó!
Megkérhetlek, hogy kicsit konkretizáld, hogy mi nem jó az étrend+edzéstervemben? Azt írtad rosszak, viszont az előző válaszoló azt írta, rendben lesz, ha a tanácsai szerint módosítom a dolgot. Az ok, hogy nyárra nem fogok így kinézni, de ha te eleve rossznak tartod a napi rutinomat, akkor azt is le tudnod írni röviden, hogy mi az amiért ennyire gáz az összeállításom.
Kérdező.
Had válaszoljak neked én az előző válaszoló nevében.
SEMMI BAJ NINCS AZ EDZÉSSEL ÉS A KAJÁVAL SEM. Minden jól csinálsz. De nem fogsz 4-5 hónap alatt ilyen fizikumot kifozni. Egy olyan testalkat, talán 1,5év munka. Ha folyamaosan ilyen keményen tolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!