Rúddal guggolás - hogyan kell helyesen?
Igen, baj. Rá kell nehezednie a rúdnak a hátadra. De nem a gerincedre kell tenni, az veszélyes és kényelmetlen.
Húzd ki magad! Húzd hátra a vállad erősen és húzd össze a lapockáidat! Tartsd meg ezt a pozíciót, és nyúlt hátra az egyik kezeddel a vállad felett! A nyaki csigolyák alatt közvetlenül, ott, ahol a lapockákat ölelő izmok összefutnak, az ujjbegyeddel kitapinthatsz egy kemény, húsos "üreget" a lapockáid legfelső része felett. Na, oda kell tenni a súlyzót! Próbálgasd a megfelelő pozíciót! Amint jó helyre került a súlyzó, érezni fogod, hogy na, most nagyon eltaláltad.
Ohh, köszi!
Nagyon éreztem, hogy ma nem jól csináltam, fájok is még kicsit. Nem baj, legközelebb már tudom.
Ebből a cikkből mindent megtudhatsz, ami a helyes guggoláshoz kell.
Egyébként nagyon örülök, hogy súlyzós edzésbe fogtál, sajnos kevés lány jön rá ennek hasznosságára és szükségességére.
Köszönöm a segítséget! :))
Nem csak súlyzós edzést végzek, hanem aerobot is, de amióta behoztam a súlyokat, sokkal szebben formálódok, úgyhogy tényleg klassz, és nem kell félni a lányoknak a súlyoktól. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!