Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Rúddal guggolás - hogyan kell...

Rúddal guggolás - hogyan kell helyesen?

Figyelt kérdés
Ma csináltam először ilyet, de lenne róla egy kérdésem. Azt a rudat hívtam partneremül, amivel fekve nyomni szoktak, csak nem raktam rá tárcsákat. :P Szóval mikor a hátul a nyakamhoz rakom, emeljem kicsit el attól vagy hozzáérhet? Mikor hozzáért, igent nyomta a gerincemet... Ez baj?
2012. ápr. 26. 11:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, baj. Rá kell nehezednie a rúdnak a hátadra. De nem a gerincedre kell tenni, az veszélyes és kényelmetlen.

Húzd ki magad! Húzd hátra a vállad erősen és húzd össze a lapockáidat! Tartsd meg ezt a pozíciót, és nyúlt hátra az egyik kezeddel a vállad felett! A nyaki csigolyák alatt közvetlenül, ott, ahol a lapockákat ölelő izmok összefutnak, az ujjbegyeddel kitapinthatsz egy kemény, húsos "üreget" a lapockáid legfelső része felett. Na, oda kell tenni a súlyzót! Próbálgasd a megfelelő pozíciót! Amint jó helyre került a súlyzó, érezni fogod, hogy na, most nagyon eltaláltad.

2012. ápr. 26. 12:38
 2/10 A kérdező kommentje:

Ohh, köszi!

Nagyon éreztem, hogy ma nem jól csináltam, fájok is még kicsit. Nem baj, legközelebb már tudom.

2012. ápr. 26. 12:47
 3/10 anonim ***** válasza:
azért nyomja a gerincedet, mert rossz a tartásod. Rossz tartással meg nem igazán ajánlatos súllyal guggolni.
2012. ápr. 26. 13:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor az is kellene javítani. Már ha lehet...
2012. ápr. 26. 13:19
 5/10 A kérdező kommentje:
* azon
2012. ápr. 26. 13:19
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]

Ebből a cikkből mindent megtudhatsz, ami a helyes guggoláshoz kell.

Egyébként nagyon örülök, hogy súlyzós edzésbe fogtál, sajnos kevés lány jön rá ennek hasznosságára és szükségességére.

2012. ápr. 26. 15:28
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! :))

Nem csak súlyzós edzést végzek, hanem aerobot is, de amióta behoztam a súlyokat, sokkal szebben formálódok, úgyhogy tényleg klassz, és nem kell félni a lányoknak a súlyoktól. :))

2012. ápr. 26. 16:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem bizony! Sőt! Örülök, hogy ezt felismerted!
2012. ápr. 26. 18:04
 9/10 A kérdező kommentje:
:))
2012. ápr. 26. 18:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönet a body.builder oldalnak érte... :DD
2012. ápr. 26. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!