Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért van az hogy viszonylag...

Miért van az hogy viszonylag izmos karom van, meg a testalkatom is az és egy sovány, erdei favágó lenyom szkanderban?

Figyelt kérdés
37-es felkarom van, nem vagyok zsíros, szálkás vagyok, kockás a hasam is, edzek, fekve a 80 kg-ot kitudom nyomni, és egy egyszerű sovány 60 kg-os gyerek lazán lerak... Erre van valami magyarázat?
2012. ápr. 9. 02:12
 1/7 anonim ***** válasza:

kezdjük ott,hogy a 37 kerületű felkar az simán átlagosnak mondható,minden sport nélkül ekkora egy átlag embernek.

a konditeremben meg elsősorban az izmok erősödnek,azok is izoláltan többnyire,nem egészként,az ízületek viszont közel sem annyira,vagy ha igen sokkal lassabb ütemben.

a favágás meg mondhatni tökéletesen funkcionálisan erősíti a testet,tehát használható az ott szerzett erő.

2012. ápr. 9. 02:26
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Azért van, mert ezzel a karral még nem vagy izmos, mint ahogy a 80kg-os fekvenyomás sem valami brutális és a favágók meg erősek.:)
2012. ápr. 9. 06:39
 3/7 anonim ***** válasza:

1.Első 2 válaszolónak: Mihez képest átalgos a karja? 140 vagy 200cm-hez? Goldolkozzatok....

2.Persze hogy lenyom lehet hogy vékonyabb viszont az izmai nagyobb terhelést bírnak elviselni és nagyobb az erőkifejtése is...Ha huzamosabb ideig csinálsz valamilyen fizkai munkát nagyobb erőre tehetsz szert mint modjuk 1év edzőtermi bohóckodással.

Tavaly nyáron építkeztünk volt nálunk egy 60kilós segédmunkás "gyerek" az 1méter széles 70kgos térkőszegély elemeket úgy rakosgatta mintha darabja 10 lenne:)

2012. ápr. 9. 09:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolónak: azt írja a kérdező, hogy egy 60 kg-os lenyomja. Tehát ő több, mint 60 kg. Akkor csak nem 140cm, hanem legalább 160-170, de inkább több. Ha pedig így van, akkor a 37-es kar az nem sok. Ennyi:)
2012. ápr. 9. 10:58
 5/7 anonim ***** válasza:
63%

Azért van,mert neked kondis izmod van,ami nem ér semmit,a favágónak meg igazi természetes izma...persze csak viccelek:)

szerintem többet szkanderozott mint te,és rutinosabb talán ez lehet az oka.meg a mentális hozzáállás is számíthat.

2012. ápr. 9. 11:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Az izom méret nem egyenesen arányos az erővel amit képes vagy vele kifejteni.
2012. ápr. 9. 11:50
 7/7 A kérdező kommentje:
182 cm vagyok, 76 kg, és vannak olyan emberek is felénk akik nem végeznek fizikai munkát, mégis nagyon erősek. Amúgy én nem eszek vörös húsokat, amiben van kreatin, az is befolyásolhatja az erőszintemet?
2012. ápr. 10. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!