Az oroszok mitől olyan kemények a különféle küzdősportokban?
"különleges" orosz módszer
hehe nincs ilyen.
Ugye minden népnek van egy fajta mentalitása, a szlávok általában keményebbek, de meglepő módon romantikusabbak mint néhány nyugati ország népe.
Ezt a mentalitást te is meg tudod érezni sőt átvenni ha pl oroszul beszélgetnél vagy ott lennél egy ideig.
Genetika/történelem, ki tudja. Nem hiszem hogy csak a zord körülmények miatt olyanok amilyenek persze az időjárás is közrejátszik pl olasz-spanyol-görög mediterrán népek sem véletlenül hasonlítanak.
Nekem kémiatanárnőm mesélte, hogy mikor ismerőse volt katona oroszországban az orosz katonák csak úgy itták a formaldehidet és meg sem kottyant nekik. Na persze ezt ne próbálja ki otthon senki.
Azért mondtam a kint élős módszert mert én több nyelven beszélek és mikor külföldön vagyok olyan mintha átvenném a stílusukat, persze valamennyire azonosulni kell ha már ott vagyok és így a legegyszerűbb megérteni.
Oroszországban Ukrajnában és más szláv vagy kelet-európai országban a nők sokkal femininebbek a férfiak sokkal férfiasabbak, más szokások, más kultúra stb, szóval ez nem egy titkos módszer kérdése, hanem ebbe születnek..
Egyik dolog szerintem, hogy mindig is zord időjárás volt feléjük, és olyanná alakult a hozzáállásuk, gondolkodásuk mindenhez, hogy ha nem leszel kemény, elhullasz. És ezt a szemléletet adták tovább a gyerekeiknek, apáról-fiúra, mint nálunk magyaroknál a befogadó-kedves szemlélet.
A másik dolog, amit első kézből hallottam, hogy ugyebár ott is sok a nehéz sorsú gyerek, akiknek egyetlen kitörési pontjuk a szegénységből a profi bunyó. Ismerősöm, aki volt kinn a 90-es években Fehéroroszországban egy kickbox klubban, mondta, hogy egy átlagos klubban 400-an vannak klubtagok, és ott bármely sportolót rámutatással kiválasztva lehet indítani világversenyeken. Nálunk ugyanez van a kajak-kenuval is ;)
Végül nézz meg egy youtube-os fedélzeti kamerás videót az autóbaleseteikről, kicsit bátrabban, vagányabban, meggondolatlanabban hajtanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!