Miért fáj az alkarom és a csuklóm a kondizástól?
fél éve rendszeres heti 4 alkalommal kondizom. az utóbbi időben nagyon elkezdett fájni az alkarom. Volt, hogy alapból is, terhelés nélkül. Joint Health (scitec) szedtem rá, ami rendbe hozta, de terhelésnél így is megmaradt a szúró érzés. Csuklóbandázst használok, ami valamivel csökkenti, de zavar, hogy ha nem kondiba, hanem pl. itthon emelek valami nehezebbet akkor is beleszúr.
(csuklótól indulva az alkarom közepéig kb. egy csíkban)
Az élsportolók, testépítők miért nem szenvednek ilyennel? Mi lehetne a megoldás?
21:12
1. francia-rúddal is fáj néha, de megfogadom a tanácsod.
3. külön alkarra nem szoktam edzeni, egyszer a kondiba jótanácsként azt kaptam, hogy ne csináljak csuklóbehúzást, mert hamar tönkremegy az izület
22:11
ha bandázs nélkül nyomom, kisebb súllyal, hogy ne fájjon, mennyire hamar fejlődik fela csuklóm arra aszintre, hogy "bírja a terhelést"? mennyire fejlődőképes?
ha kisebb súllyla lassabban is fogok fejlődni, akkor is fontosabb az egészségem.
fogsz fejlődni persze,de az ízület erejének fejlődése nem látványos,mint pl a felkar izmainak fejlődése.
először is a gyulladást lenne érdemes megszüntetni,vannak erre gyógyszerek is pl diclofenac.
aztán rehabos edzés könnyítve.
és ezek után lehet újra nekivadulni.
a falnak támaszkodva végzett fekvőtámasz ujjakon,kimondottan jó rehabos csuklóerősítő gyakorlat,de simán tenyéren végezve is az.
igen,sajnos a magam kárán tanultam.
ami sérülés beszedhető,azt szinte mind beszedtem már:).
ezért is ma már teljesen másképpen edzem,mint régebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!