Miért fáj az alkarom és a csuklóm a kondizástól?
fél éve rendszeres heti 4 alkalommal kondizom. az utóbbi időben nagyon elkezdett fájni az alkarom. Volt, hogy alapból is, terhelés nélkül. Joint Health (scitec) szedtem rá, ami rendbe hozta, de terhelésnél így is megmaradt a szúró érzés. Csuklóbandázst használok, ami valamivel csökkenti, de zavar, hogy ha nem kondiba, hanem pl. itthon emelek valami nehezebbet akkor is beleszúr.
(csuklótól indulva az alkarom közepéig kb. egy csíkban)
Az élsportolók, testépítők miért nem szenvednek ilyennel? Mi lehetne a megoldás?
19:55
francia rúdnál is ez a helyzet, de amikor már elkezd fájni a scott pad esélytelen annyira megterheli.
20:00
köszönöm az értelmes kérdésedet. nekem ugyan akkora mind két alkarom és jobb kezes vagyok^^
20:04
egymás mellé állhatunk a tükör előtt;)
Folyadékkal nincs gond, a multivitaminom is elég erős azt hiszem. Omega-3-at is szedek. Porcerősítőt, ha szednék még plusszba, javulna a helyzet?
Szeretem csinálni és örülnék ha tudnám is folytatni.
1. Én a helyedben hanyagolnám az egyenes rudat, helyette ahogy már leírták franciarudat használjj.
2. Nekem még akkor is szokta piszkálni a csuklómat, amikor hátazom és alsó fogással fogom meg a rudat. Tapasztalataim szerint így jobban ráérzek a présre, csakhát a csuklóm nem szereti.
3. Ha szoktál alkarra eddzeni, akkor lehet hogy ott is a probléma, mivel ha egyenes padra teszed rá az alkarodat( csukló be/felhúzásnál ) az nagyon megterheli a csuklót. Megoldás lehet rá: vagy másik gyakorlat, vagy pedig egy kicsit megdöntöd a padot veled ellentétes irányba(azaz előredöntöd) olyan lesz mint a bicepsznek a scott pad!!!
remélem tudtam segíteni
mert az ízületeid nem olyan ütemben erősödnek,mint az izmaid.
a bandázzsal meg csak tovább mélyíted a problémát,vagyis leveszed a terhelést az ízületről még tovább gyengítve,könnyítve,még nagyobb különbséget létrehozva.
olyan terhelést válassz,amit csuklószorító nélkül is kényelmesen tudsz végezni.
a tested nem hülye,azért jelzett neked fájdalommal,hogy helló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!