Taposógép az edzőteremben. Helyes használat? Megfelelő testtartás?
Pl ezt olvastam:
Helyes használata:
- Ha megy, egyenes testtartással lépcsőzzünk. A karfát csupán kapaszkodásra használjuk, hisz ha előredőlünk a kalória-felhasználást rögtön csökkentjük. Tévedés azt hinni, így jobban dolgoznak farizmok.
- Egyenletes ritmusban terheljük egyik majd másik lábunkat
- Nehezíthetjük az edzést a gép teljes mozgástartományának kihasználásával, tehát a pedálokat maximális pontig tapossuk le, majd engedjük fel.
- Ha maximális energia-felhasználás a cél, jó tudni, hogy a nagyobb és lassabb taposás a nyerő, a pici, gyors taposó mozdulattal szemben!
- A helyes mozgás-kivitelezés: terhelési fázisban – lefelé nyomáskor – teljes talpunk a lábtámaszon fekszik, visszaengedéskor a sarok kicsit elemelkedik!
De írják ezt is egyesek:
Ha laposnak találod a feneked, a lépcsőzőgépen előrehajolva, a sarkadat végig lenyomva tartva, gyönyörűen tudod formázni!
Igen, én sem kapaszkodok és eléggé keményebb úgy. Csak nézem, hogy mellettem mindenki tehénkedik rajta teljes súlyával. Pedig ránézésre nagyon szakértően lépkednek rajta gyors tempóban.
Kardióként használom leginkább, 1,5 óra súlyzós edzés vagy aerobic után levezetésképp 30-60 perceket.
Akkor szerinted is nem kapaszkodva, egyenes háttal a megfelelő testtartás hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!