Ez jó étrend, vagy mit változtassak rajta?
15/f vagyok 81 kg .
Reggeli (7:00) : müzli vagy zabpehely tejjel
Tízórai (10:00-11:00) szalámis kifli vagy kenyér , amit éppen anyu készít :)
Ebéd (15:00) húsleves , csirke rizzsel vagy hal krumplival
Délután (17:00) főtt- vagy tükörtojás pusztán minden nélkül
Vacsora (21:00) paradicsomos konzervos hal vagy ismét tojás kenyérrel
Ez jó étrend , vagy mit változtassak rajta ??
+Mutant Whey proteint iszok mellé
Mi a cél? Tömegnövelés, szálkásítás?
Ezek nem kellenének: kifli, kenyér (vagy legyen teljes kiőrlésű), szalámi, tej.
Reggeli zabhoz tegyél proteint és úgy edd, ne tejjel.
Este túró, ok.
Szalámis kenyér helyett pl. pufirizs sovány hússal.
Akkor pláne felejtős a kifli, szalámi, tej trió.:)
Számold ki a mennyiségeket, fehérje legyen 3g/testtömeg kg és a szénhidrátot pedig kezd szintén 3g/testtömeg kg-ról és vidd le fokozatosan úgy, hogy heti 0,5-1 kg legyen a fogyás.
Nem értek egyet az előttem válaszolóval, így én is leírom szerintem mi a helyes és eldöntöd, hogy mi a jó számodra.
A protein csak koncentrált kaja, természetes táplálék kiegészítő, mivel tejsavó fehérjéből áll.
Ez mehet a reggeli zabpehelyhez. Napközben csirke-rizs-zöldségekre építs, de lehet hal-krumpli, vagy pufirizs-hús, de ne legyen kenyér vagy kifli.
Edzés után, ha szálkásítasz nem kell dextróz, csak protein menjen, esetleg glutamint tehetsz bele.
Az edzés utáni protein után kell még egy hús-zöldséges étkezés és este lefekvés előtti étkezésnek sovány túró.
6 után nem enni, nem jó megoldás, mert csak izmot vesztesz, ha kihagysz étkezést. Ha ki van számolva a kaja, akkor heti 0,5-1 kg fogy ás lesz és a magas fehérjetartalommal biztosítod, hogy ne izomból fogyj.
Ja, és proteint vízzel igyad, nem kell a tej, mert felesleges tejcukrot és tejzsírt vinnél be és a protein felszívódását is elrontanád vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!