Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fegyencedzéssel kapcsolatban...

Fegyencedzéssel kapcsolatban tisztáznátok pár dolgot?

Figyelt kérdés

Most szeretném elkezdeni ezt az edzésprogramot,a végéről úgy döntöttem, hogy a Friss Hús edzésprogrammal kezdem,később majd továbblépek.Na azt írja csak 1 példának:

HÉTFŐ FEKVŐTÁMASZ 2-3 EDZŐ SOROZAT

LÁBEMELÉS 2-3 EDZŐ SOROZAT

Na most azt nm értem hogy ez mit jelent hogy 2-3 edző sorozat?A kezdő,középhaladó vagy haladó ismétlést csináljam? (1x10 a kezdő,2x25 a középhaladó,3x50 a haladó azt hiszem)Illetve a 2-3 azt jelentené pl. ha a kezdővel csinálom,hogy az 1x10 ből csináljak meg 2 őt?Egyenlőre azthiszem csak ezt nem értem.

2012. márc. 19. 17:35
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi hogy gondolom a 10 lépés 1. lépésénél kezdjem,de mikor tudom hogy váltsak a következő lépésre?
2012. márc. 19. 17:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Nme kell ezt olyan szigorúan venni. Mennyit tudsz csinálni? Azt a fokozatot csináld, ami megy.
2012. márc. 19. 17:49
 3/11 anonim válasza:
Igen, ez nekem is zavaros, de az eddigi tapasztalatom azt mondatja, hogy az alacsony ismétlés és sorozatszám arra van, hogy feltornázd magad a példádban 3x50-ig. Tehát nem kell 2-3x3x50-et csinálni szerintem. Ha már megy a haladó ismétlés és sorozatszám, akkor léphetsz a 2. szintre. Ezzel én is mindig eléggé megerősödtem, hogy a következő szintre lépjek.
2012. márc. 19. 18:07
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi :D

Szerinted ha most megbírnék 3x50et az 1.ből máris továbblépjek a 2. fokra vagy csinálgassam még 1-2 hétig? mert ugye eléggé hangsúlyozza hogy mindenki kezdje az alapoknál.

2012. márc. 19. 18:19
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem kell szentírásnak venni amit a könyv ajánl. pl én se a falnál lévő fekvővel kezdtem, mert simán megcsináltam 3x10et, és utána még tudtam volna nyomni.

Saját magadnak kell belőni hogy hányszor ismétled és ismétlésenként mennyit csinálsz, én 4x12eseket szoktam nyomni, de ha nagyon jó erőben és szellemi szinten is ott vagyok akkor 5*12 is megy.

2012. márc. 19. 18:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja hát végül is véletlenül sem az edzésprogramot kéne csinálni nehogy megfelelő minőségű progresszió legyen az eredménye, mert az nagyon rossz dolog. Az edzésprogramot komoly sportszakemberek állítottak össze és nem véletlen úgy ahogy. És persze a pre és rehab gyakorlatokat mindenképp hagyjátok ki, kinek hiányzik az ízületek megfelelő fejlődés és hosszútávú egészsége. A sorozatokat meg ismétlésszámokat meg abszolút figyelmen kívül kell hagyni és 10x10-et csinálni mindenből, mert csak úgy kemény. Ja és legyetek funkcionális analfabéták és kérdezzétek meg napjában háromszor a könyvben egyértelműen leírt dolgokat is.
2012. márc. 19. 19:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Rohadtul nem ad választ minden kérdésre,ill. nem egyértelműen írja le,szóval szerintem ne okoskodj,nem mindenki lángész :D Inkább válaszolj.
2012. márc. 19. 20:22
 8/11 anonim ***** válasza:
lehet az a baj,hogy egy nő volt a magyar fordító:D.
2012. márc. 19. 20:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Én magamnak kezdtem fekvős edzést csinálni és húzódszkodni. Most a suliban Szakander- bajnok vagyok :)

heti 4-szer 100 fekvő majd 5x30 és 3x12 egykezes fekvő, utána 10x8 húzódszkodás.

persze a többi testrészre is edzek, de azt nem részletezem.

2012. márc. 19. 21:03
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Pedig teljesen egyértelműen le van írva minden a kezdő, középhaladó, haladó menyiségek az edzéscélok akkor mehetsz tovább a következő részre, ha megcsináltad a haladó ismétlés számot az első lépéseknél javasolt kb 3 hét minimum eltölteni és fokozatosan növelni a menyiséget. Az edzésterveben a 2-3 edzősorozat meg azt jelenti egy edzésen 2-3 sorozatot csinálsz az adott gyakorlatból hétről hétre közeledve a haladó edzéscélhoz...
2012. márc. 19. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!