Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan fejlődhetnél gyorsabban...

Hogyan fejlődhetnél gyorsabban a futásban?

Figyelt kérdés

Rettentő gyenge állóképesség és izomzatú 19 éves lány vagyok. Enyhe gerincferdülésem van, de futhatok (orvos által megerősítve!).

10-13 éves koromban aránylag jól futottam, értem ezalatt, hogy 12 perc végigfutása nem jelentett gondot, vagy a 2000 métert 11 percben belül teljesítettem.

Aztán kimaradt pár év, mert akkor épp tiltottak, illetve lusta is voltam az ilyesmihez.

Két éve futottam újra, néha-néha, tehát egy év alatt talán 8-szor, de ezzel sokat mondok.

Akkor 10 percet vagy másképp fél kilométert két szakaszban bírtam lefutni.

Azt követő évben többször mentem le, a 10 perc ment már, de 17 perc/két kilométer is.

És most belezavarodtam az évekbe, de mindenestre a harmadik "futós" évemben (tavaly őszig) eljutottam 25 perc/3400 méterig, ez a rekordom. Télen nem futottam, most február végén - márciusban meglepően jól kezdtem, már háromszor teljesítettem a kb. 25 perc kb. 3000 métert, egyszer gyengébbet teljesítettem.

Nyár végén, ősz elején körbe szeretném futni a Margitszigetet, ami kb. 5 km.

Sikerülhet?

Egyébként a futáson kívül úszom, tornázom néha, és egyszer-egyszer bringázom.

2012. márc. 17. 20:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az mondjuk tény és rendkívül fontos, hogy a sport akkor hasznos, és hatékony ha élvezed is. A tempóra azért célszerű figyelni, mert jobban fogsz fejlődni illetve ha látod az eredményeidet elég jól tud motiválni.
2012. márc. 17. 21:06
 12/15 A kérdező kommentje:

Szerintem, legalábbis magamon megfigyeltem, hogy ha túlzásba viszem az egészségre való törekvést, akkor az viták és stressz forrása. Ellenben minden egyes lépést meg akarok becsülni, mert akkor használ, különben nem...

Ettől függetlenül mondjuk tényleg többet szeretnék mozogni, szoktatni magamat, mert nekem jövőre egyetem, utána valamikor munka, meg kell tanulnom a rohanósabb életvitelt.

De azért túlzásba se akarom vinni. Tehát mondjuk heti egy úszás, három futás már sok, főleg, ha mellette mondjuk bringával megyek suliba egyik nap.

Csak annyi a célom, hogy 30-40-50 évesen ne egy nyamvadt, beteges izé legyek, aki azért veszekszik a gyerekeivel, mert már délután négykor fáradt és minden porcikája fáj és emiatt nyűgös. Továbbá a stresszt szeretném levezetni. Ennyi a célom.

A sziget körbefutása csak dísz. :D Szóval nem alapcél, de valamiért szeretném elérni. Talán igen, önbizalomnövelés céljából.

A sport tényleg fejleszti az akaraterőt. Főleg az úszás nehéz, mert ugye "lassú" sport. Mióta szaunázok is utána, még nehezebb...

2012. márc. 17. 21:09
 13/15 A kérdező kommentje:
Off, hol szoktál futni?
2012. márc. 17. 21:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Margitszigeten futottam anno, mostanában inkább csak konditermi edzést végzek, illetve mindenhova bringával megyek amint jobb idő van.
2012. márc. 17. 23:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Azért emeltem ki, hátha észreveszi más is. :)
2012. márc. 20. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!