Van olyan gyakorlat, amivel otthon is tudok gerincfeszítőre edzeni gépek nélkül?
a fegyencedzésből a híd sorozat
-rövid híd
-egyenes híd stb., (de inkább a könyvet töltsd le)
vagy csak simán a híd
pl. 1 hétig 30 mp-ig tartod magad
aztán köv.héten 1 percig.
gerinctorna,nyaki gerinctorna.
simán leízzaszt pedig csak saját súlyos gyakorlatok.
van még a falnál guggolás és a kettlebell swing.
Gondolom tartás probléma vagy derék fájdalom miatt..
Mindig melegíts be a gyakorlatok előtt. A bemelegítés ne csak az adott területre végezd el hanem a teljes vázizomzatra. (Guggolások, felugrások...gimnasztika)
A gerincfeszítő izom a törzsed hátra feszíti. Hason fekve előre kinyújtott kézzel felhomorítás (ha nehéz a kezed lehet magad mellett) háttal a falnak állva csípőd a falnak támasztva nyújtott lábbal előrehajlás és vissza. Próbálhatsz előrehajlásban egyenes derékkal oldalra nyújtott kezekkel oldalra fordulásokat mindkét irányba (ja gerincbántalmaid vannak óvatosan). Minden alkalommal a végén végezz nyújtásokat!! (pl négykézlábról feltolod a csípőd ameddig tudod lehetőleg a lábad nyújtásáig). Nem szoktam ilyet tenni elnézést miatta --- Az egyik előttem szóló gyakorlatához, ha a kérdésed tartás vagy gerincprobléma miatt van akkor a hidak nagyon veszélyesek és megerőltetőek lennének.
Köszönöm az összes válaszolónak.
Amúgy (még) nincsenek gerincproblémáim, csak azért tettem ki a kérdést, mert olvastam, hogy baj lehet belőle ha hasra eddzünk, de gerincfeszítőre nem és a bajt jobb megelőzni, mint akkor orvosolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!