El akarok kezdeni itthon edzeni. Ezekkel minden izomcsoportot, testrészt tudok edzeni? Illetve melyik nap melyiket csináljam? Minden nap? Egy nap csak egy fajtát gyakoroljak? Vagy mehet több is?
Szerintem minden gyakorlatból mehet 3-4 sorozat.
A nagyon sok ismétléssel nem tudod növelni az izmokat, inkább állóképességet ad, tehát a fekvőtámaszból ha tudsz már 40-50-et, akkor inkább terheléssel csináld (hátizsákba veszel fel súlyt+ egy székre tedd fel a lábad közben, vagy egykezes is mehet) és inkább 20 alatt legyen az ismétlés. Húzódzkodásnál 10-12 ismétlés mehet, ha többet tudsz, akkor itt is plusz terhelés kell.
A legjobb, ha 8-12 ismétlés között maradsz és olyan terheléssel, ahogy meg tudod éppen csinálni. Pl guggolásnál is betehetsz egylábast is.
Köszi a segítséget. Igazság szerint nem testépítés céljából kezdtem el edzeni, hanem inkább erőnlét és állóképesség növelésére. Persze ezzel is jár némi izomzat.
Amit ajánlottál edzésterveket, azt alaposan átgondolva a következőre jutottam.
Hétfő:
Fekvőtámasz 10x20 db normál
2x20 db szűk
2x20 db széles
2x20 db nehezített(most már belevettem a terheléseset is+csiszolgatom az egykezest is)
Tolódzkodás 3x20 db
Kedd:
Húzódzkodás 5x20 db könnyített
2x 7 db normális (egyre jobban megy már, majd idővel növelni akarom)
Vállvonogatás 3x20 db
Evezés 3x20 db
Szerda:
Guggolás 10x20 db
Felülés 10x20 db ferdepadon
10x20 db normál
Csütörtök
A hétfő ismétlése.
Péntek
A kedd ismétlése.
Sz-v
Pihenőnapok.
Étrendre is odafigyelek. Járni fogok harcművészetre, és mellette szeretnék végezni egy hasonló edzést mint ez.
Mi a véleményed róla? Tudom, hogy már sokat segítettél, nem is várom el, hogy ismét válaszolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!