Testépítéshez mennyire kell komolyan venni a testsúlykilogramm X 2 = X gramm / napi fehérje bevitel elvét?
:)
erősen úgy gondolom hogy ez a sport nem a te sportod.
lehet másikat kéne választanod.
Nincs túlságosan rendben az emésztésed, ha fingasz. Én amikor odatettem az étrendemet rendesen, akkor se volt semmi bajom. 2-3 óránként 10perc(jó...legyen 15) kaja sok idő? Ne röhögtess :D
Ráadásul, ha a fehérjebeviteled lecsökkentenéd mi változna? Ugyanúgy 2-3 óránként ennél, ugyanazt a két menüt főznétek...
Egyszer a mennyiséggel van baj, máskor meg azzal, hogy külön főzöl, vagy fingasz... Vicces egy figura lehetsz :D
És végezetül: ha tényleg ennyi bajod van az étrendeddel, akkor mér'nem hagyod a francba? Edzzél étrend nélkül. Fejlődni nem fogsz, de legalább véded az ózonréteget...
Egy talicskányi marhaság van ebben a cikkben :D
1: "a Nemzeti Tudományos Akadémia meghatározta a javallott adagok mértékét vitaminokra, ásványokra és bizonyos táplálékokra vonatkozóan" - aki pl C-vitaminból a napi adagot 60 mg-ra javasolja, az nálam eleve kuka... Csak a belélegzése által több tűnik el a szervezetből...
2: Karl Von Jóisten kiszámolta(biztos rohadt nehéz volt), hogy a szénbányások mennyi fehérjét esznek. Ésakkor? :D Karl Von Jóisten szerint amennyit a szénbányások esznek annyi az "eszményi mennyiség". A miért még mindig hiányzik... (azt meg már meg sem említem, hogy 1880(!)-ról van szó...)
3: A húsok tele vannak koleszterinnel, telítetlen zsírokkal: Mint okos testépítők, tudjuk, hogy a szárnyas húsokban(csirke és legfőképpen a csirkemell) gyakorlatilag zsír és koelszterinmentesek(illetve annak tekinthetők a többi húshoz képest)
4: A magas fehérjebevitel megterhelő a vesék számára: Aham. INNI KELL! :D Mint okos testépítők, ugyancsak tudjuk, hogy tömegelés alatt minimum 1l víz szükségs 20 testtömeg-kilogrammonként, így azért elég durva lenne, ha megterhelnénk a vesét.
5: A többlet fehérje feldolgozása kalciumot igényel: Mi számít többletnek? Egy testépítő számára - akinek az izmai a nem testépítő emberhez viszonyítva legalább 2x több fehérjét igényelnek - mi számít többletnek. Ja és okos testépítőként még azt is tudjuk, hogy a táplálkozásunkat megfelelő Ca-Mg kiegészítéssel lássuk el.
Gyorsan írtam, lehet pár mondatnak nincs értelme, de ez egy erősen kérdőre vonható kis cikk. Véleményem szerint legalábbis. Orvosilag ugyanúgy nincs alátámasztva semmi.
Ja, és megnézted amúgy mi ez a weboldal? :DDD
Szal' nálam az ilyen már eleve hátrányból indul...igen, előítéletes vagyok! :D
a C-vitaminról ez a cikk jutott az eszembe.
Linus Pauling (a két nem megosztott Nobel díjas egyike), Szent-Györgyi Albert és Szilárd Leó (aki az atombomba kifejlesztésében is részt vett, majd saját rákos betegségén kísérletezett a C-vitaminnal) szerint is a C-vitaminnak a cukorhoz és a liszthez hasonlóan por formájában minden háztartásban alapélelmiszerként jelen kellene lennie, és "kanállal" kellene fogyasztanunk!
Dr. Michael Colgan, a világ egyik legelismertebb sportorvosa, könyveiben és publikációiban 12 gramm C-vitamin bevitelét is javasolja az élsportolók számára!!!
Sajnos minket, átlagembereket az egészségügyi vezetés azzal sújt, hogy ezt a kiváló és fontos hatóanyagot csak nyomokban használhassuk - mivel Magyarországon és az EU-ban is a tablettánkénti adagját nevetséges 60 mg-ban maximálták, ami még egereknek is KEVÉS!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!