Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Judoval lenne esélyem pl egy...

Judoval lenne esélyem pl egy discoba verekedésnél?

Figyelt kérdés

körnéykemen nincs semmi értelmes sport, konditerem van, de ott verekedni nem tanulok emg max csak összevernek ha arcoskodok...XD

arra lenne szükségem, hogy pár fogást tanuljak, hogy aha discoba belémkötnek, vagy valami, akko ne azlegyen, hogy ütni sem tudok, mert soha nem verekedtem még.

Nem célom, hogy összeverjek valakit, meg azse, ohgy ártsak neki, csakhogy magamat, és barátnőmet meg tudjam védeni.

Ha pl meg akarnak ütni, akkor kitérjek ,és valahogy viszza tudjak vágni...

Csak ez a lehetőségem van, semmi más a környken sajnos...karate volt, de bezárt, mert kevesen jártak...

szóval valamire jó a JUDO?

bocs a hibákért...:(

2012. jan. 11. 15:56
1 2 3 4
 21/34 GetStreet ***** válasza:

Az aikido teljesen más mint a judo.

Az aiikdo hosszabb időre jó, évek mulva.

a judoval viszont cseszheted, ha ketten jönnek, úgy megvernek beszarsz.

Mert olyanok a teknikái

2012. jan. 11. 19:53
 22/34 A kérdező kommentje:
1v1 be azért csakmegnehezítem a dolgát ha tudok pár fogást, őmeg csak egy kocsmai verekedős...vagy nem?!
2012. jan. 11. 19:59
 23/34 anonim ***** válasza:

igen Kérdező, megnehezíted a dolgát.

Aikido és judo között az a hangyafa.sznyi különbség, hogy Aikido-t éles harc helyzetben jó eséllyel tudod használni, ellenben a másikkal ami sport. tehát ha a judoval kezet akarnak törni, akkor Aikidoval megöli, és közben még a saját sérülései is enyhék maradnak.

és már csak elvben se felejtsük el, hogy Aikidoban legalább van ütés, rúgás ami a harcnak azért eléggé alapja. most beszéltem Késes Krisszel, erről is esett szó, sok minden van az Aikido-ban amit általában nem szokás ismerni (mert itthon jóformán nincs Aikido edzés csak ilyen kamu sz.arok).

2012. jan. 11. 20:27
 24/34 anonim ***** válasza:
GetStreet,nemis igazán a Judoval meg a BJJ-vel van bajom,hanem a rendszerükkel.Najó,a Judo t,nyleg szar,vertem már el kék öves Judost MMA-ban úgy,h a földharctudásom mindössze néhány Muay Boran technikából áll csak.A judo az CSAK judo versenyen hasznos,változtatnék az előbbi álláspontomon,a judo grapplingben se jó.Oks,a BJJ legalább ringben jó,de mie ez a név meg a rendszer?Ju Jitsu?BRAZIL Ju Jitsu?Ez mia fas?A Ju Jitsunak köze nincs ehez,csak a nevét rontja.Meg miez a judoban meg a BJJ-ben,h git meg övet hordanak?Az a harcművészek viselete,csakis nekik van joguk ezt viselni.Az átdolgozott judo-s ju jitsu utánzós majmoknak,meg a BJJ-seknek,aminek a neve eredetét a fasom se tudja (elvileg 2 brazil származású,most figyelj JUDO mester alapította.Szal van 2 délamerikai gyökér,akik alapból Ju Jitsu-t és minden japán harcművészetet megszégyenítő küzdősportot űznek,szal alapból nem tudnak konkrétan lófast sem a Ju Jitsuról.Erre kitalálnak egy hangsúlyozom KÜZDŐSPORTBÓL 1 olyan küzdősportot,ami harcművészet,és elnevezi BJJ-nek.Most ez MI?És akk most kemények,mert git meg övet hordanak,MINT a harcművészek.Nem ba.zmeg,ezeket ki kell érdemelni.
2012. jan. 11. 22:05
 25/34 anonim ***** válasza:

zenbukan-os sztorid nincs véletlenül?

mindenesetre a harnos is megérdemli az arany málnát, koppintani az egyik első, amúgy indiai harcművészet (kempo) nevét..

2012. jan. 11. 22:13
 26/34 anonim ***** válasza:

"Aikido-t éles harc helyzetben jó eséllyel tudod használni,"

Na, ez az, amit én még soha nem láttam, de sztem az itt fórumozók sem! Nem mondom, egy-két technika biztos jól használható, de ez elmondható a judora is. Egyébként, akik így fikázzák a judo-t, gondolom tudják, hogy mind a judo, mind az aikido a japán jujutsu különböző ágaiból alakult ki. A Kano-féle judo egyébként pár évtizeddel régebbi, mint az aikido, vagy mint a japán karate. "Az aikidoban van ütés és rúgás". És? A judoban is van (eredetileg) atemi waza. Meg amit aikidosok csinálnak ütés, rúgás címén, az olyan is...

Úgyhogy arra a kérdésemre, hogy mitől is jobb az aikido, mint a judo, még mindig nincs válasz, csak általánosságokat írtak eddig, hogy: "aikidoval megöli", "az aikido egészen más".

Ezt csak azért, hogy nemcsak gi-ben lehet és nem csak judo szabályok szerint: http://www.youtube.com/watch?v=PBnWgT2en1U

És nem vagyok judo-s, csak nem szeretem, ha egy régi, kipróbált harcművészetet (még, ha mára valóban versenysportot csináltak is belőle) alaptalanul fikáznak.

2012. jan. 12. 08:57
 27/34 anonim ***** válasza:
Ja,meg a ZBK Kempo,azis 1 vicc.Van 1 ju jitsuban,shaolin kempo-ban (nemtom,h miez,gondolom, vami kíinaiasított kempo-szarság)és karatéban jártas,kapaszkodj,MAGYAR ember(prf. Dr harnos imre).Kimegy aszutráliába,és 2 japán harcművészetből meg vmi kínai szarból alapít 1 japán-INDIAI harcművészetet,nuku tudással.Oszt ez a nyomorék is ráadja a git meg az övet a stílusában szerencsétlenkedőkre.Lehet mondani,h szép ez a nemzetköziség,de nem az.1 magyar,ausztráliábna,japán és kíinai vmikből indiai harcművészetet alapít,ez már alapból nem hangzik jól.Plusz még ugye a gi meg az öv.És milyen név már az,h Zen Bu Kan KEMPO KARATE?Iszonyat szánalmas.
2012. jan. 12. 09:35
 28/34 anonim ***** válasza:

sose volt harcművészet a Judo! hagyjuk már!

mit csinálnak ütésként az Aikido-sok? ne a balf.asz senkit nézd, akinek lövése sincs a komoly Aikido technikákról, hanem aki Japán mestertől tanult. persze, nekem is megvolt régen a rossz tapasztalatom, aztán megismertem pár Aikido-st, akik értették a dolgukat, meséltek Aikido-s kiképző tisztről aki hatékonyan használta a rendszert, innentől nem tudom mi a kérdés, vagy milyen választ vársz.

Pesten itt a Katona Józsi, őt ajánlották mint jó edző, őt kell megnézni mit csinál, ez a releváns nem a sok kamu fa.sz. ez vonatkozik a karatéra is, nem azt kell alapul venni akinek a karate ott ér véget hogy versenyszabályzat.

viszont judoban ezt az előremutatást nem látom. nem hallottam még külföldön sem hogy tudnának ütni, itthon pedig legalább annyira alkalmatlan harchoz mint az aikido (mert 98%-ban sza.rul tanítják). ami meg alkalmatlan harchoz, azt fölösleges arra használni, mert hülyeség ezért meghalni.

2012. jan. 12. 09:56
 29/34 anonim ***** válasza:

Carbon, én azt nem értem, hogy ezt hogyan lehet megcsinálni? miért nem jönnek ügyvédek és kérik számon hogy mi a sz.ar ez kéremszépen?

alapítsunk már mi is valami stílust, ketten lenne ilyen MuayThaios kungfus akármi, nyomnánk neki reklámot (a Késes Krisz úgy is marketing végzettségű majd segítene) aztán nyomnánk, jobban mint a kravmagát :D

mekkora sz.ar...

2012. jan. 12. 10:00
 30/34 anonim ***** válasza:
Egyébként ezt énsem tom.Én tuti,h komplett ügyvéd-hordát zúdítanék a Harnos fejére.
2012. jan. 12. 16:28
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!