Judoval lenne esélyem pl egy discoba verekedésnél?
körnéykemen nincs semmi értelmes sport, konditerem van, de ott verekedni nem tanulok emg max csak összevernek ha arcoskodok...XD
arra lenne szükségem, hogy pár fogást tanuljak, hogy aha discoba belémkötnek, vagy valami, akko ne azlegyen, hogy ütni sem tudok, mert soha nem verekedtem még.
Nem célom, hogy összeverjek valakit, meg azse, ohgy ártsak neki, csakhogy magamat, és barátnőmet meg tudjam védeni.
Ha pl meg akarnak ütni, akkor kitérjek ,és valahogy viszza tudjak vágni...
Csak ez a lehetőségem van, semmi más a környken sajnos...karate volt, de bezárt, mert kevesen jártak...
szóval valamire jó a JUDO?
bocs a hibákért...:(
egy sportot nem ezért űzünk (legyen az küzdősport) hanem a mozgáskultúrája miatt
így nincs értelme belevágnod
valamire jó a Judo, csak nem erre.
te tudatodon kívül élet-halál szituációkról írsz, és arra nem, határozottan kevés a Judo. sem kitérni sem ütni nem tanulnál meg. diszkóó is pont az a hely, ahol hely szűkében vagy, ráadásul feltűnés nélkül beléd tudják nyomni a kést.
Judóval legalább sportosabb leszel, ennyi előnyöd lesz.
mondanám hogy nézd meg Bas Rutten önvédelmi anyagát (fenn van youtube-on) de azok csak elvek, attól hogy ismered még nem leszel nagyobb biztonságban. ám a semminél az is több, ha rendesen megtanulod.
írtam hogy én nemkeresem a bajt..
Csak hogy ha tényleg belémkötnek akkor nelegyenmár az hogy állok mint egy f*sz, és max csak szóba alázom meg, mert azt se tudom hogy érjek hozzá..:(
mennyivel jobb, ha dzsúdózol, és tudod hogy lehetne földre vágni és feszíteni HA
erős anyagú ruha lenne rajta
elég hely lenne (tegyük fel TÖMEG VAN)
és ha ő is ismerne szabályokat.
viszont mivel utcai harcban nincsenek szabályok, olyan hamar átüthetik a torkod vagy megkéselhetnek, hogy gondolkozni sem lesz időd mennyivel jobb lett volna elkerülni az erőszakot.
nagyon ritka ám az, hogy nem lehet elfutni. ha meg ilyen van, akkor gyilkolásra képzett embert is elkaphatják, pedig beszélek én célirányos harc gyakorlatokról.
inkább légy óvatos, ennél többet nem tehetsz. ha veszélyes helyzetben judo-t kezdesz használni, meg fognak ölni.
az erőszaknak 1000 féle arca lehet.
a dulakodás a diszkóban csak az egyik.
de kár is belemenni,mert csak erre az egyre van lehetőséged és a semminél jobb a judó,főleg ha van hozzá tömeged.
egyébként régebben 15-20 éve a kidobók többsége judós,vagy birkózó volt,uh annyira nem rossz az,csak ugye véleményem szerint nem árt hozzá egy 90-100 kilós tömeg,ha a dulakodós,lökdösős,fogásos bunyóra állsz rá.
Na szórakozóhelyen nem használható a judo, igaz lesz valamennyi előnyöd vele.
Utcai harcba összesen 2- szer keveredtem, mind a kétszer 2 ember ellen voltam.
Tapasztalatom:
Ha agresszívan lép fel ellened (Én esetemben megragadja a pulcsimat, emeli az öklét) Azonnal mozdulj. Te legyél a gyorsabb, ha közel vagy célozz ököllel az állcsúcsra. Attól olyan 10 mp- ig hatástalan. A másik most már egyedül is van, és meg van rémülve, ahogy elintézted az elsőt, azonnal támadj a másikra, vidd a földre, vagy kapd el a kezét, és törd el. A másik immár nagyon meg van ijedve, látván a kitartásodat. jó esetben a társán igyekszik segíteni, amire nincs sok esélye, csak sebésznek, ez esetben tűnj el. Ha azonban mégis támad rád:
1. eset: Futva, agresszívan jön: Tolófúgás a térdre, ütés a halántékra.
2. eset: Lassan, taktikusan jön. Mondanom sem kell, most már a 3 negyedét sem képes hozni annak amire képes lenne.
Improvizálj, ismerd ki, győzd le.
Utcai harc során legyél kegyetlen. Ne érdekeljen milyen sérülés ez a másiknak, nem vagy olyan helyzeben hogy másért aggódj.
Kéztörés: egyik kezed a csuklóján, másik a könyökénél, vagy feljebb. erősen fogod, ellentétes irányba tolod.
Azért nem írtam szem,torokütést, mert azért te is kaphatsz a pofádba a törvénytől.
Amúgy tökön is rúghatod, de azt én nem csinálnám.
Remélem segíthettem!:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!