Ha naponta mondjuk 2-3 órát sétálnék, az menyi
futásnak felel meg?
Figyelt kérdés
szóval hogy érthetőbb legyen,például sétálok 30 percet,akkor az mondjuk olyan,mintha 5 percet futottam volna.
persze ez így igazából nem így van,csak példának hoztam fel.
de így akkor 2-3 óra kb mennyi idő futásnak felel meg? és ha ugye naponta gyalogolok ennyit,mennyi idő múlva fog meglátszani a fogyás? már ha fogyok tőle persze..
ha naponta megeszek négy körtét, az hány kerékpárnak felel meg?
2012. jan. 10. 18:17
2/12 anonim válasza:
Sok dologtól függ, pl. hogy egy huzamban sétálsz-e, illetve milyen tempóban. Viszont fogyókúrázni eszedbe se jusson, mert abban a korban vagy, amiben nem szabad, és a súlyod se indokolja. Ha formásodni szeretnél, fuss minden második nap fél órát - olyan tempóban, ahogy bírod. Ha elfáradsz, ne állj meg, hanem sétálj 2-3 percet, utána fuss tovább! Nem kell sprintelni, csak kényelmesen kocogj. Egyél sok fehér husit, tojást, tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt! És persze mást is lehet, csak a fentiek legyenek túlsúlyban. ;) Hívd el a barátnőidet is, hogy legyen motivációd. 23/N
2012. jan. 10. 18:18
3/12 anonim válasza:
nem, nem felel meg.
és igen, nem fogysz tőle. a séta nem edzés, fogyni meg akkor fogysz, ha kevesebbet eszel VAGY többet edzel. mivel olyan sokkal kevesebbet nem tud enni az ember, edzeni pedig nem tud sokkal többet, így a kettőt együtt csinálják.
2012. jan. 10. 18:19
4/12 anonim válasza:
Na, második vagyok, és a gugli a barátom: 20 perc séta 100 kalóriát éget el, 20 perc futás pedig 250 kalóriát. Viszont, ha azt akarod, hogy zsírból menjen le, mindenképp futni kell, mert a séta nem elég intenzív ahhoz, hogy fogyasszon (hogy zsírt égessen el). Persze, pl. ha 3 órát sétálsz sietve, hegynek fölfele, az se rossz. :)
2012. jan. 10. 18:30
5/12 anonim válasza:
mert a zsír égetés izomterhelés intenzitásának függvényében működik? akkor te éjszakánként meghalsz, vagy akkor is futsz? mert zsír égetés nélkül nem tudom milyen energiaforrásból fedezheted az energiaigényedet este. nyilván nem fotoszintetizálsz, hisz' sötét van.. de akkor mi lehet? szerintem zsírokat oxidálsz el, mint más emberek.
2012. jan. 10. 18:34
6/12 anonim válasza:
Nem, alszom. És óránként 55 kalóriát használok fel hozzá. :)
2012. jan. 10. 18:46
7/12 anonim válasza:
ha sétálsz azt nem tekintheted futásnak mert az sétálás nem futás
teljesen más inkább fuss rendesen napi 15percet és kész
amúgy 55kg az nem vészes
de több ne legyél mostanában
2012. jan. 10. 18:48
8/12 anonim válasza:
akkor ezt ugyan így levetíthetjük evésre, tanulásra, sétálásra és futásra.
egyébként mindegy, mert én csak egy részletbe kötöttem bele, a lényeg akkor is az, hogy futás a minimum edzés, ha valaki tenni akar az egészségéért, + energiát akar elégetni.
csak nem mindegy az elv sem, hogy azért csinálja mert "így ég a zsír" vagy hogy a testét erősítse, nagyobb kalóriadeficitet teremtsen stb.
2012. jan. 10. 18:49
9/12 anonim válasza:
Igen, és szerintem egy 14 éves lánynak felesleges túlbonyolítani a folyamatot, egy 55 kilós lánynak pedig bőven elég a kocogás, hisz jó eséllyel csak tesiórán mozog. :) Szerintem túlkombinálod.
2012. jan. 10. 18:56
10/12 anonim válasza:
aha, túlkombinálom.
és abban is tévedek, hogy így születnek a diplomás hülyék, akiknek fogalmul sincs a testük működéséről, csak valahol hallottak valamit. és sok esélyül lesz így bármit is kezdeni a testükkel, egészségükkel. de lehet tényleg csak túlkombinálok. nincs is 100 000 kötözött sonka zsírgép az utcán, akiknek lövésük sincs a testükben lezajló folyamatokról, stb. csak képzelem őket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!