Mit kezdjek el edzeni, amitől sportos és fitt leszek?
Tinikoromban sokat súlyzóztam, és mostanság is hébe-hóba súlyzózok, de már nagyon belefáradtam a vasak emelgetésébe és szeretnék valami más sportba belekóstolni, ami szintén sportossá és fitté tesz.
(nem a túlsúlyt akarok lemozogni, mert nincs túlsúlyom!)
Milyen sportokat javasoltok?
December elején voltam lent egy küzdősport edzésen (karate) és elég tingli-tangli volt.
Ha esetleg pesti vagyok tudsz olyan klubbot javasolni, ahol az erőnlétet is komolyan veszik?
újpest központnál, wado-ryu. de hááát.. most ott is ki lehet fogni lazább edzést.
savate, box, birkózás is ajánlott lehet. már csak azért is, mert aránylag sokkal több sz.ar karate edzés van, mint a hagyományos küzdősportok között, savate-ról pedig csak jót hallottam. de ebből nincs is sok edzés, tudtommal csak pesten.
Jitsu edzéseken is kemény szokott lenni a terhelés (japán jujutsu).
de erő kell a brazil jiujitsuhoz is. vagy inkább technika és állóképesség.
de mindenhol lehet sajnos tingli-tangli edzéseket találni.
Engem nem érdekel, hogy milyen stílust kezdek el, csak jó legyen az erőnlét az edzések 95%-ában.
És nem az a fontos hogy melyik edzésre milyen erőnlét kell, hanem hogy melyik edzésen milyen erőnléti gyakorlatok vannak... se időm se energiám küzdősport mellett külön erősítgetni. A küzdősporton szeretnék erősíteni is, hogy utána súlyzókkal már csak kiegészítő edzést kelljen csinálni.
küzdősportokon ezt megtalálhatod. karatén már elvből sem kéne, mert ott harcolni kéne hogy gyakoroljanak, nem izomerőt növelni.
mma-ban elterjedt sportok viszont mind erősítenek: kick box, bjj..
ez baromság!
karatén szerinted nincs erősítést? akkor a kyosok miért híresek az erejükről és a kitartásukról?
nincs rossz stílus csak rossz dojo...
így lehet hogy karatéból jobb dojót fognék ki mint például thai boxból.
ezért kérdeztem hogy tud-e valaki vmilyen jó edzőtermet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!