16 évesnek hány kg-os kézi súlyzó az ideális?
amennyivel meg bírod szabályosan csinálni az adott ismétlésszámot.
minden képen szerelhető kézi súlyzó kell hogy tudd csökkenteni és növelni a súlyt.
2011. dec. 23. 12:21
Én 16 évesen 16-18 kilóval toltam szóval ezt így nem lehet behatárolni ha most kezded akkoris olyan 10 kilósat illik venni ,de igazság szerint kell lenni-e pár könnyebbnek is az állítható súlyzó a legjobb megoldás ,mert nem mindent tolsz ugyan annyival . Mondjuk én mostani kicsivel megfontoltabb aggyal azt mondom ne vegyél semmit , mert az otthoni testépítés az nem testépítés .Én is csináltam amikor kisebb voltam sőt 12 évesen olyan f@szságokat csináltam ,hogy egyik mese alatt egyik kezemmel bicepsz másik mese alatt másik bicepsz ,de ennek nagyon nincs értelme és bele is un az ember . Kellenek emberek hozzá konditerem vagy egy jól összeállított saját terem . Az meg költséges és hely igényes amit egy 16 éves gyerek nem nagyon présel ki magából .
2011. dec. 23. 12:34
ejnye bejnye Full Contact,méghogy az otthoni testépítés nem jó.
már egyszer erről beszéltem most nem fogom megtenni a lényeg hogy igen is pár felszerlésel és szakértelemmel nagyon is komoly ereményekt lehet elérni otthon.
2011. dec. 23. 12:40
Igen egy 16 éves gyereknek biztos nagy szakértelme van és kitartása , hogy egyedül edzen főleg úgy hogy még nincs semmilye és 4 kilós súlyzókban gondolkodik .
2011. dec. 23. 13:57
ja hát én nem a kérdezőre gondoltam hanem arra hogy lehetséges e otthon jó eredményt elérni,és az bizony lehetséges.
2011. dec. 23. 14:02
Dirt otthoni edzésre minimum egy húzódzkodó rúd fekve nyomó pad két kezes súlyzó egy kezes súlyzó és az pénz amit egy 16 éves gyerek nem teremt elő olyan gyorsan . Kondiba meg lim lom pénzekért lemegy és normálisan van felszerelve . Én speciel nem is szeretem annyira a drágábbakat , mert pl gugolni ezzel a menetesel lehet és azt eléggé gyűlölöm . Könnyíti is a gyakorlatot és full kényelmetlen szóval ahova én lemegyek most felment 4500 rongyra havonta (uram isten ) és van minden míg amit mondtam az alsó hangon 20 -30 rongy és a legrosszabb hogy hely kell hozzá . Én nekem pl már egy fekve nyomó pad se férne el . Na ilyen körülmények között mond azt hogy effektive az otthoni gyúrás . És az emberek nagyon nagy százaléka hely hiányal küszködik ,de mint mondtam itt a srácnál a cash is beleszól hogy anyu nem fog annyit kiadni egyszerre , megjegyzem teljesen érthető módon , mert nem olyanok MO-n a jelenlegi körülmények ,hogy megenkedhesse magának az ember . Meg hidd el hogy aki csak úgy lejár edzeni mert megtetszett neki annak nem lesz elég kitartása maradni . Rengeteg olyan ismerősöm van van otthon jól felszerelt terme ,és kondiba jár , mert nem szeret egyedül gyúrni . Én is szeretek társaságba gyúrni , mert ahova én járok mint mondtam az ilyen alacsony kategóriás powerlifting terem és jó arcok vannak ott nem Jonnyk .
2011. dec. 23. 14:04
Jó persze olyan értelembe lehetséges csak ritka akinek ez megy és minden elismerésem hogy neked megy nem tudom nekem menne-e .
2011. dec. 23. 14:05
8/17 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a válaszokat. Kb 1 hónapja edzek itthon és nem írom le az érveimet mert Dirtboy már leírta. Kitartásom az van bőven, nem egy héten egyser csinálom azt le van tudva hanem 1-2 naponta rendszerességgel edzek eddig
2 kilós sulyzókkal ami már tonizálta az izomat a karomban
szóval nem a "semmi"röl kezdem a 4 kilóssal. (nem csak sulyzózok de most nem fogom leírni ide az edzésemet)
Azelőtt 1 gramm izom nem volt rajtam most se vagyok egy Arnold persze, de meglátszik hogy csinálok valamit elég komolyan.(Pl: azelőtt enyhe hájréteg volt a hasamon is mostmár kockák helyettesítik). Tisztában vagyok vele hogy a korosztályom nagyrésze edzés alatt bohóckodást ért nagy sulyzoval, egyébként arra még kitérnék...16 évesen hova nyommék fekve?.. Semmi probléma de mint írtad attól még hogy neked más körülmények között megy az edzés, az nem jelenti azt hogy az otthoni testépítés nem jó semmire. A konditermet pedig hanyagolnám ,idő és pénz hiányában. Amúgyse szeretném megszokni mert később mégjobban nem lesz rá lehetőségem. Köszönöm
"nem vagyok kezdő egy hónapja tolom" ezen elmosolyogtam kezdő az számomra aki nem tolja 6 hónapja . Azt hogy 1 hónap alattnagyon ki edzetted volna pedig elég skeptikusan veszem . Én emlékszem 15 évesen kezdtem december környékén és suli időszak végére láttam ,hogy jött rám valami emlékszem minden kocsi ablakába nézte , hogy hoho végre és örültem mint majom a farknának és akkor toltam ,úgy hogy a kondi terem miatt rendelkezésemre állt minden és nem szarral gurigáztam , mert 50 kg mal mellre szériáztam (tudom vannak még jobbak csak szerintem aki 15 évesen 50 kg mal szériázik az nem csak téblácol a kondi terembe ) . asszem 15 évesen még nem mentem át a 16 osokra akkor még 14 el toltam . 2 kgmos súlyzóról nem is hallottam és nem azért , mert f@szom fog punci súlyokkal tolni kemény 15 éves vagyok hanem ezek arra vannak ,hogy nagyon magas ismétlés számmal csinálj valamit , magyarúl csajok használják erre arra , nem mennék bele , mert nem értek a női edzéstervekhez (nem a bodysra gondolok hanem ezek a fogyasztó edzések ) . Szóval a lényeg már megbocsás ,de én nem nagyon hiszem ,hogy 1 hónap alatt ilyen felszerelésekkel úgy nagyon bármi is meglátszódna . Ez nem így megy . Az alapabb testbe munka van és hiába tolod 1-2 naponta teljesen felesleges , mert pihenő alatt fejlődsz.( ez nem azt jelenti hogy mostantól csak pihensz :D)
2011. dec. 23. 15:35
10/17 A kérdező kommentje:
1. Az első idézetedet nem tudom honnan szedted, de hogy én nem irtam az biztos, mindenesetre jó a fantáziád. Egy szóval nem írtam hogy nem vagyok kezdő ,régebben sportoltam csak leálltam vele ,1hónapja újra elkezdtem teljesen mást csinálni ezért írtam csak hogy nem a semmiröl indulok.
2. "
Azt hogy 1 hónap alattnagyon ki edzetted volna pedig elég skeptikusan veszem" - Ja igen akkor biztos csak kitaláltam! vedd ahogy akarod, képeket nem fogok küldözgetni hogy bizonygassam az igazamat annyira nem érdekel
3. Ez hülyeség hogy egyből nagy sullyokkal elkezdeni a 0-ról , nyilván nem mindig 2vel csinálom (már 4el nyomom) Kezdetekben teljesen fölös olyan sulyókkal edzeni amihez még nincs is meg az izom hogy megemeljem...
4. 2 naponta edzek de sokszor úgy lepunnyadok a hétköznapoktol hogy 3 naponta , a rendszeresség pedig fontos.
Kapcsolódó kérdések: