Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen küzdő sportot csináljak?

Milyen küzdő sportot csináljak?

Figyelt kérdés

Az érdekelene hogy 1 utcai verekedsére (hogy mindent lehet) Melyik küzdősport lenne a legalkalmasabb?

11,5 éves vagyok 166 cm .

Előre is köszi

2011. dec. 21. 21:22
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Küzdősportok szabályokkal, ringben, védőfelszerelésben, fegyverek nélkül, 1-az1 ellen gyakorolva nyilván nem túl alkalmak a fenti célra. Egy jól oktatott harcművészet viszont igen, ezt nehéz hazánkban találni. Amúgy miért szeretnél utcán verekedni?
2011. dec. 21. 21:26
 2/23 anonim ***** válasza:
Ja egy kérdést elfelejtettem 11,5 évesen mit keresel ilyenkor a neten?
2011. dec. 21. 21:29
 3/23 anonim ***** válasza:

egyik küzdősport edzés keretében sem készülnek utcai verekedésre, ilyen szempontból tök mindegy mit tanulsz..

de ha profi választ akarok adni, még hülye és értelmetlen kérdésre is, akkor azt mondom: ökölvíváson megtanulhatsz jól ütni és mozogni, és ha nem vagy hülye, illetve istentelen nagy makker vagy, akkor egy utcai erőszak esetén kiütheted a támadód, mielőtt mondjuk 5-en megrúgdosnak vagy lekéselnek.

muay thai-t tanulhatnál, nem sok helyütt oktatják jól, nincs olyan nagy hagyománya mint az ökölvívásnak, sokkal statikusabb, kevesebbet mozgó harcmodor és nem gyilkolásra van ez sem (mivel sport) de hát elvileg megtanulsz könyökölni, térdelni, ami jól jöhet ha le kell zúzni valakit.

ha Pesti vagy Savate-ozhatsz, ez a francia boksz, itt cipőben gyakorolnak igen komoly láb technikákat, és mindenki azt mondja olyan kéztechnikájuk van mint egy ökölvívónak. plusz a savate-nak van önvédelmi ága is, nem csak küzdősport. bizony, ez egy modern francia rendszer.

most birkózást és hasonlókat mégkevésbé ajánlanék, mert az egy dolog, hogy egy embert beleba.szol a betonba, de ha ketten vannak, akkor állóharcban még üthetnéd mindkettőt, de földharcban már nagyon 1 helyben lennél, eléggé kerülendő, de lehet ezzel is ölni. végül is..

de miért nem késsel akarsz megtanulni bánni, vagy egy gyilkolásművészetet (harcművészetet) tanulni, az kérdés marad.

2011. dec. 21. 21:30
 4/23 A kérdező kommentje:
Hát 5 ös tanuló vagyok :( csak érdekel hogy ha az osztályba valaki keménykedik verjem szét a fejét :) tudtok ajánlani valamit?
2011. dec. 21. 21:30
 5/23 A kérdező kommentje:
Aczél most vettem észre hogy irtál köszi a választ. még az első válaszadó is irjon légszi hogy mit ajánl. De 1 dzsudost akarnák meg verni.
2011. dec. 21. 21:33
 6/23 anonim ***** válasza:
Nem érdekel minket, hogy hányas tanuló vagy. Iskolában meg a szék az egyik leghatékonyabb eszköz a másik képének beverésére. Egy jó székrekedés után senki nem fog kötekedni veled.
2011. dec. 21. 21:36
 7/23 A kérdező kommentje:

De én nem eszközel akarom megverni föleg nem az osztálytermben, amikor megy haza kézel akarom összeverni

szerintem boxolni fogok de még irjatok

2011. dec. 21. 21:38
 8/23 anonim ***** válasza:

azt hiszem nem vettük figyelembe a korodat.

Kérdező, 1 részt, ne verekedj, ha valakin erőszakot alkalmazol, akkor ott kezdődik, hogy hozzávágsz egy széket, egy másikat meg nekinyomsz, nyaknál okozhat elég nagy sérülést, a fém szék lába. de iskolában mifa.sznak harcolsz? hát nem tud megölni a dzsúdós forma, há ölni sem tud, a judo egy játék, egy sport. ha meg késel, szólj 20 tanárnak, hát tele az iskola.. hogy mondjuk meg egy kölyöknek, hogy ne verekedjen? ha tanulnál harcolni, nem akarnál iskolásokkal verekedni. fogd vissza magad, és erősödj meg inkább, osztán majd 1. bunyózhatsz edzésen 2. harcolhatsz bármikor ha az élet úgy hozza, de nem fogsz örülni neki..

2011. dec. 21. 21:41
 9/23 anonim ***** válasza:
.. miért kell ilyen kérdéseket kiírni.. hazafelé kézzel megverni. és mégis miért? ne viccelj már.. el fogod törni az ujjad, de legkevesebb felsérted az öklöd, nem is tudsz ütni.
2011. dec. 21. 21:42
 10/23 anonim ***** válasza:

Box legalább megtanulsz ütni. A judo-s barátodnak nem tudom milyen a testfelépítése, de gyanítom izmosabb és erősebb, mint te és a judoból kifolyólag elméletben könnyen földhöz kéne vágnia ilyen pár hét box edzés után, mivel úgy veszem le, hogy személyes bosszút akarsz állni és türelmetlen leszel. Ezért nem kéne elkezdened küzdősportrolni igaz fiatal vagy, de szépen meg fognak hurcolni. egy küzdősportoló pusztakeze a törvény előtt fegyver kategóriába tartozik.

Nos a helyedben, ha tényleg megérdemli megtaszajtanám finoman székkel (úgy hogy ne sérüljön) és ha kiderül azt mondanám, hogy meg akart verni ergo a te részedről gyorsan elsimulna az ügy ő egy megkapná azt ami feljebb ár vázoltam. Igazán szemét és előrelátó bosszú, de ez csak egy elméleti fejtegetés rendezd másképp az ügyet.

Lehet teljesen másképp zajlanának az események és mégis megszívnád.

2011. dec. 21. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!