Megfelelő ez az edzésterv?
Nem akarok nagyon túlzásba menni, kondiba akarok lenni és izomra szeretnék szert tenni, a test minden részén. A hét 4 napján gondoltam az edzést, első nap 20 fekvő, 20 gugolás, 20 felülés, 3 perc súlyzózás, 20 oldalfelülés mindkét oldalon, 20 4 ütem, 30 fenékgyakorlat mindkét oldalon, és ezek között mindig 2 perc szünetet tartok, és ezt a sorozatot csinálom meg 3x egymás után szünetekkel. 2 nap futást terveztem. Az első alkalom utáni 3 nap a futás mellett nem az egész testet edzem, hanem egy- két izomcsoportra állok rá. Pl egyik nap kar-láb másik nap has-fenék.
Egy ilyen rendszerrel működő edzéstervvel akarok dolgozni, nagyon szívesen várom a javaslatokat, hogy megfelelő e amit leírtam, mit kell javítani, és várok arra is javaslatokat, hogy a különböző napokon mit csináljak, hányszor és meddig. Pl hogy combra, vádlira stb... mit eddzek. Érdekelne még, hogy mikor érdemes, és előtte és(/vagy) utána mit kell enni. Magamról annyit, hogy van rajtam egy kis háj, amit nagyon jól le lehetne dolgozni, 14 éves fiú vagyok.
ennek kb.semmi értelme
nézz egy kezdő edzéstervet és egy tömegnövelő étrendet a bodybuilderen.
ha előbb fogyni akarsz akkor pedig ne tömegnövelő étrendet nézz hanem szálkásítót és mellé mennyen aerob mozgás is.
fogyni és izmot építeni nem lehet egy időben.
Ha teljesen kezdő vagy akkor 5 kilós súlyzó fölé ne menjél egyenlőre, 3-4 napot kell egy héten, de ez az edzésterv valóban gyenge, sokkal komolyabbra van szükséged.
A másik, hogy 14 évesen még mindig növésben vagy, és még nem alakultak ki a csontjaid, addig rendkívül fontos, hogy megfelelően legyen összeállítva az edzésterv, mert később egészségügy problémáid származhatnak ebből..
ma 18:37 tökmindegy hogy hány éves az ember,ha szarul végzi a gyakorlatokat baja lehet akár milyen idős is az ember.
/csak hogy tisztázzuk/
azt írtad izomra szeretnél szert tenni
ahhoz pedig vért kell hugyozni,pina legyezéssel nem fog épülni az izom meg szar kajával sem.
nem hülyeségből edzenek a nagyok sem nagy súlyokkal,kis intenzitás,kis terhelés kis izom.
Találtam egy kezdő edzéstervet a következő áll benne, várom a véleményeteket:
Fekvenyomás 3×10
Mellről nyomás 3×10
Evezés döntött törzzsel 3×10
Bicepszhajlítás állva rúddal 3×10
Tricepsznyújtás fej felett rúddal 3×10
Guggolás 3×10
Vádliemelés állva 3×12-15
Felülés vagy hasprés 3×20
Ezt az edzéstervet a héten háromszor kellene elvégezni, oly módon, hogy az edzésnapok között legyen minimum egy nap pihenő pl.: hétfő, szerda, péntek. A sorozatok között 1-2 perc pihenő legyen.
Tulajdonképpen ez se sokkal keményebb mint amit én vázoltam fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!