Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Megfelelő ez az edzésterv?

Megfelelő ez az edzésterv?

Figyelt kérdés

Nem akarok nagyon túlzásba menni, kondiba akarok lenni és izomra szeretnék szert tenni, a test minden részén. A hét 4 napján gondoltam az edzést, első nap 20 fekvő, 20 gugolás, 20 felülés, 3 perc súlyzózás, 20 oldalfelülés mindkét oldalon, 20 4 ütem, 30 fenékgyakorlat mindkét oldalon, és ezek között mindig 2 perc szünetet tartok, és ezt a sorozatot csinálom meg 3x egymás után szünetekkel. 2 nap futást terveztem. Az első alkalom utáni 3 nap a futás mellett nem az egész testet edzem, hanem egy- két izomcsoportra állok rá. Pl egyik nap kar-láb másik nap has-fenék.

Egy ilyen rendszerrel működő edzéstervvel akarok dolgozni, nagyon szívesen várom a javaslatokat, hogy megfelelő e amit leírtam, mit kell javítani, és várok arra is javaslatokat, hogy a különböző napokon mit csináljak, hányszor és meddig. Pl hogy combra, vádlira stb... mit eddzek. Érdekelne még, hogy mikor érdemes, és előtte és(/vagy) utána mit kell enni. Magamról annyit, hogy van rajtam egy kis háj, amit nagyon jól le lehetne dolgozni, 14 éves fiú vagyok.

2011. dec. 13. 18:03
 1/9 dirtboy ***** válasza:

ennek kb.semmi értelme

nézz egy kezdő edzéstervet és egy tömegnövelő étrendet a bodybuilderen.

ha előbb fogyni akarsz akkor pedig ne tömegnövelő étrendet nézz hanem szálkásítót és mellé mennyen aerob mozgás is.

fogyni és izmot építeni nem lehet egy időben.

2011. dec. 13. 18:25
 2/9 anonim válasza:

Ha teljesen kezdő vagy akkor 5 kilós súlyzó fölé ne menjél egyenlőre, 3-4 napot kell egy héten, de ez az edzésterv valóban gyenge, sokkal komolyabbra van szükséged.

A másik, hogy 14 évesen még mindig növésben vagy, és még nem alakultak ki a csontjaid, addig rendkívül fontos, hogy megfelelően legyen összeállítva az edzésterv, mert később egészségügy problémáid származhatnak ebből..

2011. dec. 13. 18:37
 3/9 dirtboy ***** válasza:

ma 18:37 tökmindegy hogy hány éves az ember,ha szarul végzi a gyakorlatokat baja lehet akár milyen idős is az ember.

/csak hogy tisztázzuk/

2011. dec. 13. 18:40
 4/9 A kérdező kommentje:
És mit ajánlotok konkrétan? Példákat kérnék gyakorlatokra.
2011. dec. 13. 18:52
 5/9 A kérdező kommentje:
Az interneten nem igazán találok ilyen lazább edzéstervet "gyerekeknek"
2011. dec. 13. 18:59
 6/9 dirtboy ***** válasza:

azt írtad izomra szeretnél szert tenni

ahhoz pedig vért kell hugyozni,pina legyezéssel nem fog épülni az izom meg szar kajával sem.

nem hülyeségből edzenek a nagyok sem nagy súlyokkal,kis intenzitás,kis terhelés kis izom.

2011. dec. 13. 19:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem a kérdésemre válaszoltál. Egy konkrét edzéstervet linkelni vagy másolni nem tudsz? Illetve étrendet is linkelhetnél.
2011. dec. 13. 19:19
 8/9 A kérdező kommentje:

Találtam egy kezdő edzéstervet a következő áll benne, várom a véleményeteket:

Fekvenyomás 3×10

Mellről nyomás 3×10

Evezés döntött törzzsel 3×10

Bicepszhajlítás állva rúddal 3×10

Tricepsznyújtás fej felett rúddal 3×10

Guggolás 3×10

Vádliemelés állva 3×12-15

Felülés vagy hasprés 3×20

Ezt az edzéstervet a héten háromszor kellene elvégezni, oly módon, hogy az edzésnapok között legyen minimum egy nap pihenő pl.: hétfő, szerda, péntek. A sorozatok között 1-2 perc pihenő legyen.

Tulajdonképpen ez se sokkal keményebb mint amit én vázoltam fel.

2011. dec. 13. 19:22
 9/9 dirtboy ***** válasza:
ez egy kezdő edzésterv pár hónapra jó.
2011. dec. 13. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!