Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Önvédelemre melyik hatásosabb?...

Önvédelemre melyik hatásosabb? Krav maga vs Wing Tsun Kung fu?

Figyelt kérdés

Olyan harcművészetet/küzdősportot szeretnék tanulni, amellyel meg tudom magam védeni az utcán.

Sokszor kell elmennem olyan helyeken amik tök sötétek és elég kihaltnak tűnnek, de nemegyszer már belém kötöttek. Sikerült magam mindig kidumálni, de ha egyszer ez nem lesz elég, akkor mi lesz?

Szóval aki jártas az ilyenben az melyiket ajánlja önvédelmi célra?

2011. nov. 14. 08:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Először tisztázd le mi a sport. Az önvédelem nem igazán sport hiszen nincsenek szabályai. Én ugyan nem vagyok lány de kíváncsi lennék hogy miket mutogatsz meg ami nem működik. Teljesen véletlenül én Óbudán lakom szóval megoldható egy edzés. Ha gondolod.

Valóban a kérdés lényege h mit edzel :). Az meg hogy csak védekezel az nem ér semmit. Valóban :) Már a legelső Krav edzésen a legelső technikánál mondják az oktatók h támadj minél többet :). Persze ha vki nem ismeri a rendszert könnyen fikázza.:) De legalább ne mondanál hülyeséget.

2011. nov. 26. 23:33
 12/18 anonim ***** válasza:

tudom hogy vannak hatékony támadások kravban. akkor is csak önvédelem marad, és tagadhatatlan, hogy egy boxoló is jobbat üt, mint egy kravos. mert az ütést gyakorolja.

azt nem mondom hogy egy kravos nem tud egy boxolót tökön rúgni, de önvédelmi helyzetben egy olyan embernek, aki ütni sem tud rendesen mi esélye lenne?

és mit mutatnék? nos, normális támadásokat, amik elől nem gyerekjáték kitérni, ilyenekbe úgy vélem bármelyik kravos belefutna, mivel nincsen (elvileg) komoly védekező technikátok. hogy is lenne, hiszen ilyeneket harcművészetekben gyakorolnak.. ha van kedved majd össze lehet futni. neked is ajánlom az edzőtermet, ami le van foglalva hétfőn és péntek délután. illetve az utca vagy a te általad preferált helyszín a másik lehetőség.

2011. nov. 26. 23:44
 13/18 anonim ***** válasza:
Okés a többit privátban :).
2011. nov. 27. 00:31
 14/18 anonim válasza:
majd erről írjatok, hogy mi volt :)
2011. nov. 29. 03:44
 15/18 A kérdező kommentje:

Shaolin Kung Fura járok. Nagyon meggyőztek. Egy csomó érmük van, nagyon eredményesek és a rugalmas stílusuk is bejön.

Voltam:

- KravMagán

- Ninjutsun

- Kick Box

- Wing Tsun (ez kicsit kiábrándító volt)

- Taekwondon (ez is elég gyenge, plusz nincs rendes bemelegítés és a végén nyújtás)

- Aikido

- Shaolin Kung Fu.

2011. dec. 18. 22:58
 16/18 anonim ***** válasza:
2011. dec. 19. 11:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Érem?Shaolin Kung Fu-ban?Honnan?Ha jól tudom,Shaolin Kung Fu-ban a szabályzat és a világegyesület is tiltja a versenyzést.Vagy valami Freestyle verseny volt koreográfiákkal?
2011. dec. 19. 17:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Technikailag egyértelműen a Wing Tsun a legjobb! De nagyon sok idő megtanulni! Egy élet is kevés hozzá, ha filozofikusan akarok fogalmazni! :)
2012. ápr. 1. 03:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!