Önvédelemre melyik hatásosabb? Krav maga vs Wing Tsun Kung fu?
Olyan harcművészetet/küzdősportot szeretnék tanulni, amellyel meg tudom magam védeni az utcán.
Sokszor kell elmennem olyan helyeken amik tök sötétek és elég kihaltnak tűnnek, de nemegyszer már belém kötöttek. Sikerült magam mindig kidumálni, de ha egyszer ez nem lesz elég, akkor mi lesz?
Szóval aki jártas az ilyenben az melyiket ajánlja önvédelmi célra?
Szerintem a Kung fu, mert a Krav magát sokan kitanulják már. :)
Tulajdonképpen a rendőrök a krav magát is tanulják, csak nem mondják meg nekik :)
Ha jó az edzés tanult és tapasztalt instruktorral,akk a Krav Maga.De mivel itthon nincs valami sok jó edző,ezért WT.Bár nézz utána.Ha a városodban lévő Krav klubb fönn van a neten,és az instruktor a magyar karv maga hivatalos oldalán,akk valszeg jó az edzés.Hanem,akk pénzlehúzós szar.
Ez a hivatalos oldal.
amit Carbon írt, sajnos igaz a WT-re is. mindenhol vannak pénzlehúzások, egyszerűen felkapott dolgok ezek, és ezért.. hát igen nyereségessé válik oktatni, még ha nem is igazán ért hozzá egy instruktor.
szerintem érdemes kipróbálni az edzéseket, beleértve a gyakorlatot! meg kell "támadni" egy tanítványt, az edzőt, elvileg nem mondhatnak nemet, mert ezzel foglalkoznak, ezt "árulják".
bár én személy szerint nem hiszek abban, hogy pár technikával kiképzett nő igazán meg tudná védeni magát pl. tőled, ha te tényleg bántani akarod.. elvileg mondjuk lehetséges. elvi problémák vannak még ott, hogy "önvédelem". az utcán nincs olyan hogy önvédelem, ha bántani akarnak és nem tudsz lelépni, akkor harc van, ha te vagy aki védekezik, akkor előbb-utóbb hibázni fogsz, ami nyilván a harc vége. harcolni meg szerinted megtanítanak kravon? ellenség ritmusát követni, tempót váltani, stratégiázni..? ezek nagyon komoly dolgok, mégis bármikor egy ökölvívóra fogadnék egy kravos ellen, pont a felsorolt dolgok miatt.
egyébként mindkettő lehet jó. próbáld ki, és ahol jobban levernek, ott erősebbek => te is erős lehetsz.
aki írta a kungfu-ra az áldozatot, vele egyetértek. valóban áldozatnak tűnik, és piszkosul nagy a csábítás, hogy az ember feláldozzon mindent az erőért és a hatalomért. pedig biztos nem helyes túlzásba esni :)
ezzel egyszerűen nem tudok egyetérteni. a boxoló az ütést, a tempót, ritmust gyakorolja szinte állandóan. ez koránt sem elég harcban, de ha nem ölésről van szó (utcán sem mindég késelnek ám, van "bunyó" is) akkor egy olyan embernek, akit nem ütöttek még ki, nem kapott be több100 ütést, nem harcolt több tucat ellenféllel, nincs esélye egy gyakorlott ütő ellen. de ki kell amúgy próbálni, mert nem azért lesz tény, mert én úgy gondolom, hanem mert a gyakorlat is (tudtommal) ezt mutatja.
Pesten simán lehetne ilyen tudományos, harcelméleti meccseket szervezni, ami nem a vérről szólna, hanem technikák, rendszerek összevetéséről, de ehhez azt kéne hogy olyanok álljanak össze, akik értenek is a témához ÉS tudnak is találkozni :D
Szia!
Próbáld ki mindkettőt. Sok itt az okos egyén, Krav Magán első edzés ingyenes. Szinte minden edzés először ingyenes. Menj el nézd meg, Látod hogy mit kapsz a pénzedért.
Másik dolog Aczél hogy egy nő nem tudja magát megvédeni, gondolkozz légy szíves mielőtt leírsz vmit. Wing Tsun kung fu pont nőknek ajánlják nő is fejlesztette ki tudtommal.
Te mit sportolsz hogy ennyire leszólsz mindent?
mi volt a mondat amit írtam? mert nem az ahogyan Te rákérdeztél. olyasmit írtam, hogy egy pár technikával kiképzett nő nem fogja tudni megvédeni magát. de ezt tudom adni, egy kravmagás nőnek bármikor megmutatom (Pesten) hogy ha a támadója résen van és nem egy idióta, akkor nem sok esélye van. olyan szinten nem vagyok, hogy ezt minden kravmagásra kiterjesszem, mert vannak komoly jujutsu múlttal rendelkező kravosok, akikkel azért azt nem jelenteném így ki, hogy lenyomnám őket.. hát ez van. majd 5 év múlva.
én mit sportolok? ba.szom a rezet! a harc az sport? az erőszak sport? az önvédelem az lehet hogy sport.. ehhez nem értek, ugyanis az önvédelmet én csak reklámnak használom, mert jól hangzik. az én fogalomtáramban egyébként nincs önvédelem. aki védekező, az halott. ha nem pusztítja el az ellenségét, akkor mit csinál? majd védekezget? mekkora vicc..
ti így tényleg nem fogjátok sokáig húzni.. remélem csak fogalmazási hiba volt, és arra akartál rákérdezni mit edzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!