Bedurrant az izmom vagy mi ez?
Alig tudom mozgatni a kezemet és sztem kicsit nagyobb is a bicepszem.
Ez izomláz plusz még be is durrant az izmom?
Ha rágyúrok holnap akkor elmúlik nem? vagy mit tegyek ellene?
köszi előre is felpontozom az értelmesebbeket :)
Valószínűleg egy elég heveny izomlázról van szó.
Az első rendes edzésem után én se tudtam kinyújtani a karjaimat rendesen vagy 4 napig, aludni is alig bírtam tőle :D
Viszont nincs bedurranva, mivel a "bedurranás" az az edzés során keletkező vérbőség az izmokban. A szív elkezdi az edzés hatására hajtani a vért az adott izomba, hogy a tápanyagellátása javuljon. Ez a vérbőség azonban az edzés utáni 10-30perc múlva elmúlik.
Ja és ne gyúrj rá, bár szerintem nem is tudnál, ha megpróbálnád :D
Ne terheld meg újra az izmod, az csak újabb mikrósérüléseket okoz, miközben a megnövekedett véráramlás elhajtja a tejsavat - ezért enyhül a fájdalom.
Majd elmúlik magától. A helyes táplálkozás, vitaminok segítik a regenerációt.
nem gyúrtam rá hanem csak kézi sulyzókkal nyujtottam egy kcisit mára sokkal jobb ma megyek gyurni is sztem ezzel már lehet.
amugy én ugy tudom izomlázra gyúrni kell akkor hamarabb elmúlik.
amugy nagyjából ugyanaz mint amit a 2. írt aludni se tudtam elöször :D köszi
Idézet a Sárga Kapszula c. könyvből:
Mi az izomláz?
Az izomláz az izmok edzés utáni savas állapota, amelyet az edzés során szerzett
mikrosérülések okoznak, illetve ennek következtében fellépő savasodás. Az izomláz
a közhiedelemmel ellentétben nem jó állapot, nem kell a fejlődéshez. Ha valakinek
állandóan izomláza van, célszerű megnézni, hogy a táplálkozás, vitamin és
ásványi anyag bevitel rendben van-e. Az izomlázra ráedzünk című népi babona
megszüntetheti az izomlázat, mert a véráramlás kiüríti a savasodást okozó anyagokat,
de tönkreteszi a regenerálódást.
Kell-e izomláz?
Nem igaz hogy akkor edzettél jól, ha izomlázad van: érezni kell napok múlva is,
hogy edzettél, de nem izomláznak kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!