Tegnap kicsit túlzásba vittem a bicepszezést, és bedurrant az izmom. Mit tegyek hogy enyhítsem? (lent)
Az lenne a gond, hogy tegnap túllőttem a célon bicepsz terén, és ma reggel úgy ébredtem, hogy be van durranva mind 2 karom, annyira, hogy nem bírom rendesen kinyújtani a karom. Hogyan enyhítsem?
Előre is köszi!
17/f
Az elsőnek: tudom :)
A másodiknak: köszönöm!
A harmadiknak: lehet.. :\
GreenTea
Hideg-meleg váltózuhany esetleg. Igazából ki lehet bírni, 2-3 napon belül teljesen elmúlik.
Köszönöm!
Igen, tudom hogy kb. ennyi idő, csak kicsit idegesítő.. de legközelebb jobban odafigyelek :)
Enyhíteni a fájdalmat csak az idő tudja. Amit érzel, amit izomláznak ismerünk, nem más mint mikroszakadás. Az izmok rostokból épülnek, vastagabb, vékonyabb rostokból. Amikor erősíted, de akár mindennapi mozgásnál pl. hirtelen megemelsz valamit ami nagyon nehéz, a vékonyabb rostok elszakadnak, a szakadás gyulladásnak indul és fájdalmat okoz.
Kemény gyúrás után a másnapot mindig töltsd pihenéssel.
2 db 10kg-s súlyzóval csináltam, először 50enet (20-anként feszítéssel), utána a hát felé hajlítással (szintén 50-et).
Köszönöm, akkor most pihentetni fogom amíg el nem múlik.
A hideg-meleg váltózuhany is jó rá, ahogy az előttem szóló írta.
A későbbiekben pedig azt javaslom, hogy minden sorozat előtt nyújts, ez nagyon fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!