Hogyan tudnék javítani az állóképességemen? Hogy tudnék többet és gyorsabban futni?
Az igazság az, hogy 7 éve röplabdázom, de ettől maximum magasabbra tudok ugrani mint az átlag, de az állóképességem nem túl jó :(. A barátom versenyszerűen fut 10 km-eket, néha én is elmegyek vele edzeni, de rendszerint 1 km után már ki is vagyok fulladva :( olyankor persze vigyorog, meg ugrat, ezért is szeretnék egy kicsit erősödni, hogy ne cikizzen annyit :) tudom h magas a mércém, de olyan ciki, h ha elmegyünk túrázni valahova akkor a hegy közepén meg kell állni mert nem bírom :(
szóval a kérdés: mit tegyek, hogy kicsit erősödjek, hogy jobban bírjam a futást (olyan lassan futok, h jobban járok ha gyorsan gyalogolok :D), az se lenne hátrány ha 1-2 kiló lemenne rólam. de nem szeretnék koplalni, az egészséges életmóddal nincs bajom, de a 2000 kalóriához naponta ragaszkodom, különben elalszom előadáson :)
Keress valami park/focipálya jellegű dolgot.
Első héten fuss egy kört heti háromszor, második héten kettőt, etc.
Ezt növeld mondjuk ötig, és a továbbiakban az idődön javíts. Egészen addig érdemes csinálni, amíg közepesen lesz megterhelő a futás, majd ezt szinten tartani.
A futások előtt pedig érdemes ugrókötelezni, az nagyon sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!