Mell és hátizom erősítésre melyek a legalkalmasabb gyakorlatok?
Már a testépítés is a XVIII. sz. körül jöhetett létre, pedig ez csak egy esztétikai sport, a valós erőemelés, súlyemelés valószínűleg még régebbi, hiszen az ellenállásos edzésmódszer hasznos, és hatékony. (a XVIII. századot a wikipédiáról lestem, ha a forrásokkal van a problémád :D )
Az időigényességről már leírtam a véleményem, nem hiszem, hogy türelmetlen emberek megérdemelnek bármit is, de az itt megspórolt időt majd a lassabb fejlődésnél bepótolják.
A fájó csuklód nem érv. Nekem valahogy nem szokott fájni. Ja, hogy én szántam rá időt, pénzt, utánaolvastam a dolgoknak, konzultáltam, és tanultam tapasztaltabbaktól, edzőktől? Ha egy gyakorlatot jól csinálsz, akkor nem szabad fájnia semmilyen ízületednek.
Pavellel pedig nincs bajom, ő legalább nem állít többet, mint ami tudást átad: megtanít két saját testsúlyos gyakorlatra, amiben a résztvevő izmok megerősödhetnek. Ennyi. Egy egykezes fekvőtől soha nem lesz olyan erős hátad, mint egy súlyzós edzést végzőnek. Ronnie Coleman meg nem tud egykezes fekvőt, de kit érdekel?
Kérném, hogy a súlyemelést ne keverjük ide, mert az nem esztétikai sport, ott valóban az erőkifejtésen van a hangsúly. Míg a testépítésnél tényleg csak az esztétikán, amit te is mondtál. Nem tudom, neked a XVIII. század honnan jött, de a wikipédián 1900 körülre teszik a testépítés kialakulását.
Itt nem türelmetlenségről van szó, hanem arról, hogy nem mindenkinek van ideje elmenni az edzőterembe, ami lehet távol van lakóhelyétől. Ott pedig 1,5 órát edzeni, majd hazamenni. Arról nem is beszélve, hogy egyes falvakban nincs is konditerem.
Akkor nem érv a csuklóm. És a sok testépítő, akiknek ez meg az fáj sem érv? Pedig tudtommal ők szakértők, az elitjei ennek az rendszernek. Szívemből kívánom neked, hogy továbbra se legyen semmilyen sérülésed, fájdalmad! De szerintem ez elkerülhetetlen.
Először is: ha valaki egykezes fekvőtől remél erős hátat, az meg is érdemli, ha nem kapja meg. Ha Pavellel nincsen bajod, akkor nem értem a Fegyencedzéssel mi a problémád. Ott sem azt írja a könyv, hogy emberfeletti képességeid lesznek. Csak nagyon erős. Ronnie Coleman nem tud egykezes fekvőt. Oké, sokan szintén nem tudnak. De Ronnie nem tud emberi életet élni. Olvastam már interjúkat az elitbe tartozó testépítőktől, és beszámoltak arról, hogy néha bajuk van a légzéssel, alvással, nem tudnak a gyerekükkel normálisan játszani és kényesen figyelniük kell a napi több ezer kalóriabevitelre. Nem hiszem, hogy ez az élet, amire sok ember vágy.
Amúgy félre ne értsd, én tisztelem azokat, akik ennek szentelik az életüket, mert nagyon nagy lemondással és irigylésre méltó kitartással jár. De mindezért olyan árat kell fizetni, ami miatt szerintem nem éri meg ilyen életcélt kitűzni.
Abszolút igazad van rengeteg dologban, de szinte 100%, hogy ezt a kérdést egy diák írta ki, és emiatt a szabadideje teljesen irreleváns. Hacsak nem dolgozik, vagy a nagyanyját ápolja, akkor egy diáknak van heti 5 órája edzésre. Persze az is lehet, hogy valóban nincs konditerem, ám ez is valóban esélytelen, ma már kisebb falvakban is találni néha termeket. Persze az egész vita elejét vehette volna, ha a T. kérdező méltóztatik válaszolni... :D
Természetesen az akinek pénze, ideje nincs rá, annak teljesen érthető, ha ilyen edzéstervekhez folyamodik. Ezzel nincs is bajom. A problémám az, hogy rengeteg tizenakárhány éves, rengeteg szabadidővel, és elég pénzzel egy konditermi bérletre keresi a minél könnyebb utat, a minél egyszerűbb megoldásokat, hogy minél jobban feszíthessen a diszkóban a csajoknak. Na ezekkel van a bajom, az ilyen lusta, akaratgyenge s.ggekkel. Ezek azok, akik ha letévednek a konditerembe, akkor is feladják, mert a vajaskenyér mellett nem fejlődnek, vagy elkezdenek 27-es karral koxolni. Ez az a kör, akinek nagy része keresi a csodamegoldásokat, hogy a nulla kitartásukkal, és akaraterejükkel is menjenek valamire.
ÉS itt lép képbe a fegyencedzés. Hidd el, Pavel könyvét nem veszik, hiszen az nem állítja magáról, hogy hatékonyabb, jobb mint a konditerem. Paul Wade remek PR-t csinált a könyvének, és azt írta, amit az olvasói hallani akartak. Gyorsan, konditerem nélkül fogsz remekül fejlődni, hiszen a konditerem baromság, csak pénzkidobás a balf.szoknak. Persze az étkezésről egy büdös szót nem ejt, pedig az nem csak a testépítőknek, de bármilyen sportolónak fontos, aki az izomerejét akarja fejleszteni, annak pláne.
Na ez a bajom az egész fegyencedzéssel.
De igazából nem akarok ezen vitázni, ez csak a véleményem, tényleg, szimpatikus ahogy írsz, úgyhogy kicsit szégyellem is, hogy így rád rontottam. :D
na písz, és jó edzést! :D
Az első két bekezdéseddel egyetértek. Aki nem kitartó, teljesen mindegy, hogy mit csinál, nem fogja elérni a céljait. A harmadikkal már kevésbe, de nem fogom ezt már kifejteni bőven.
Örülök, hogy normális hangnemben tudtunk eszmét cserélni. Innentől szerintem a kérdező, és mindenki más el tudja majd dönteni, hogy melyiket utat választja! :) Köszi, és további jó gyúrást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!