Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Elkezdtem krav magázni, most...

Elkezdtem krav magázni, most ha belekezdek a takewondo-ba, azán egy év múlva vissza a kravhoz, nagy őrültség? (többi lent)

Figyelt kérdés
Még nem nagyon mentem bele a krav magába, de az edzés, amin eddig voltam nagyon tetszett, és mindenképp folytatni szeretném, viszont most egy évig úgy néz ki nem lehet megoldani a krav edzéseket (másik ország), és a barátaim megkérdezték, hogy nem lenne e kedvem velük takewondo-zni. A probléma ott van, hogy kb semmit se tudok a takewondo-ról, kb annyit, hogy többször használják a lábat, és a lányok meg a fiúk külön edzenek. Szóval ha most elkezdtem ezt, aztán ha haza mentem vissza a krav-magához, azzal csak magammal szúrok ki, hogy cserélgetem az edzéseket? Egyébként a két dolog mennyire különbözik?
2011. szept. 30. 19:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
nem véletlen, ~5 méteres körzetben a leghalálosabb fegyver a kés. vagy a bomba, az még nagyobb hatótávú is.
2011. okt. 1. 17:56
 12/21 A kérdező kommentje:

azoknak akik azt mondják, hogy a krav lehúzás: 1. részt vettem egy három órásra tervezett szemináriumom, ami NÉGY órásra sikerült, ha a pénzünket akarták volna kivágtak volna 2,5 óra után, úgy hogy egy órát csak ülünk a seggünkön ebédszünet címén -a kajaszünet volt 2x 5 perc- 2. az hogy majomkodás az egész elég megcáfolandó, hogy 40 kilós lány létemre ledobtam magamról a hasamon ülő 3x akkora és 5x erősebb felnőtt, férfi edzőtársamat.

a késes témáról meg annyit, ha nem vagy elég 'biztos' a dolgodban, akkor ne kezd pattogni, mert ledöfnek mint a sicc.

2011. okt. 1. 22:05
 13/21 anonim ***** válasza:
Majd én is rád fekszem, azt meglátjuk hogy kászálódsz ki alólam. Pedig én csak 60 kiló vagyok...
2011. okt. 1. 22:13
 14/21 anonim ***** válasza:
És ha a kraw nem lenne lehúzás, akkor nem 8000-10000 ft lenne a havidíj+a felszerelés. Más helyen ez irreálisan magas!
2011. okt. 1. 22:14
 15/21 anonim ***** válasza:

komoly edzés még meg is érne 8-10k forintot.

Kérdező! nem értesz hozzá.

3 órás helyett 4. --> a lehúzás nem azt jelenti, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb pénzt akarják begyűjteni. ezt nem mondták, de én teljesen biztosan nem mondtam (írtam). lehúzás alatt azt értjük, hogy fizetsz egy képzésért, azt hiszed le tudsz lökni magadról egy közepesen könnyű férfit, közben nem. ha azt tanultad volna, hogy kinyomod a szemét, és utána valamilyen technikával leborítod magadról, még egész reális lenne. de szerintem nem ezt tanultad.

a másik, hogy próbáld ki valakin. hagyd hogy egy ismerősöd de végül is akárki leteperjen, és szabadulj ki.. kíváncsi lennék rá hogy menne, ha ő nem akarja hogy te kiszabadulj. nem lehetetlen, mert gyenge emberek vannak, de pl. én alólam (75kg) mint egyik előző válaszoló is írta a maga 60kg-jával, gyakorlatilag esélyed sem lenne. az edzés teljesen más mint a valóság.

2011. okt. 1. 22:32
 16/21 anonim ***** válasza:
ezért tanítják a kravban azt, hogy ne kerülj olyan szituba, ahol egy nálad nagyobb ellenfél rád tud feküdni.
2011. okt. 1. 22:49
 17/21 *Glissade* ***** válasza:

Miért akarjátok mindenkinek kinyomni a szemét?:S

Ez olyan gonosz dolog:S

Inkább verd meg, de ne vakítsd meg!

2011. okt. 2. 00:18
 18/21 anonim ***** válasza:

Glissade. a harcművészetek nem a béke napjaira valók. hanem akkorra, amikor el akarják vágni a torkod, és még a pénztárcádat is elvinnék. plusz utánad következnek a szeretteid. ilyenkor miért kegyelmezel? emiatt veszíts el mindent?

Krav - elkerüld hogy nagyobb ember rád kerüljön.

persze, elkürölöd, hogy késes ember 5 méternél közelebb kerüljön, elkerülöd, hogy erősebb ember megüssön, lefogjon , kérdés hogy hogy? önvédelem alapja, hogy nyitott szemmel jársz, de ezen kívül alkalmazott harctechnikákra is szükség van, mert ha véletlen nem sikerült elkerülni a csúnya embereket, akkor mi a helyzet? akkor sajnálni kezdtük, hogy nem jöttünk gyakorolni Aczél papához? áh, utólag semmit sem kell sajnálni, én azt mondom. lesz elég gond ha tényleg éles helyzetbe kerültök, remélem minél kevesebbetekkel fordul elő valaha ilyen.

2011. okt. 2. 08:04
 19/21 *Glissade* ***** válasza:
De én nem feltételezem senkiről sem, hogy bántani akar, kirabolni stb.
2011. okt. 3. 01:15
 20/21 A kérdező kommentje:

bocsánat, rosszul fogalmaztam a 'rámüléssel' kapcsolatban. lényegében annyi volt a mozdulatsor, hogy átfordultunk és én kerültem felülre, aztán párszor tökön vágni, odébb ugrani, és addig rúgni amíg biztosan el tudsz futni mielőtt felkel, de tilos tarkón, torkon, mert nem kinyírni a célod.jó ezt se írtam le értelmesebben, de gondolom titeket nem lehet meggyőzni annak az ellenkezőjéről, amit gondoltok. zárójelesen mondom, hogy olyat is tanítottak, hogy ha valaki elkap a hajamnál fogva, vagy a szemkinyomósat is...

de a krav-val kapcsolatos ellentétes érzések mellet várom a választ a kérdésemre is. vagy esetleg mi az, amit krav helyett javasoltok, ha szerintetek marhaság azt csinálni.

2011. okt. 3. 01:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!