Mit tehetek a gyakori izomláz ellen?
Ha állandóan izomlázad van akorr vagy választékosabb étrendet kell kitalálnod, v pihenned kell. Néha ez tesz a legjobbat.Étrendtipp: friss ételek, minél többféle táplálékot viszel be egy nap a szervezetedbe annál hamarabb regenerálódik.Pl.hús,gyümölcs,zöldség,tejtermék,gabonapehely,olajos magvak.Ez nem azt jelenti h nagyobb mennyiséget kell enned, hanem mindenből egy kicsit.
Én is kondiztam régen s nekem bevált.Voltak időszakok mikor kicsit több húst kellett bevinni, aztán fordult a zöldségek javára. Kb 2 hetente változott a táplálékigényem zölség-hús. Figyelni kell a szervezeted h mit kíván és a sokféle napi táplálék mellett kicsit a húsos ételek javára kell változtatni az étrendet ha azt kívánja(ez lehet 1-2 nap s utána változik).De lehet h éppen több gyümölcsre lenne szükséged, ezt neked kell kitapasztalnod.
Egyébként ha van izomlázad az visszajelzés h a kondizást jól csináltad, az izom fejlődni fog ha hagysz kis pihenést a számára.Néha ki kell hagyni napokat h regenerálódjon.Ekkor megszűnik az izomláz, és a saját tapasztalataim alapján ekkor rögzítődik az addig elért izomfejlődés.Kihagyás után tusz stabil,kipihent izmokkal új csúcs felé törni!
Remélem segítettem egy kicsit.
"Egyébként ha van izomlázad az visszajelzés h a kondizást jól csináltad, az izom fejlődni fog"
Nagy tévedés
Valószínű h túledzetted magad, esetleg az étrended sem ideális. Pihend ki magad (akár 1-1.5 hétig) és közben figyelj az étrendre. Valamekkora izmláznak szabad lenni egy jó edzést követően, mert ha nincs akkor nem reagált a megterhelésre.Nekem mindíg azok az edzések voltak a leghatékonyabbak amiket izomláz követett.Utána szigorú pihenő, h regenerálodjon akár 3 nap. Sokkal többre voltam képes a pihenés után, ami az újabb fejlődés biztosabb alapját eredményezte.
De ha neked hosszantartó izomlázad van, ami napokon át elhúzódik, azon csak a pihenés segít (szerintem).
Volt h kihagytam 2 hetet, semmi edzés, és a szünet alatt fejlődtem nagyot.Pihenés után szoktam felfedezni a hladást. Kell néha időt hagyni a szervezetnek h feltöltődjön. Persze nem tudom hogyan edzel és táplálkozl, csak próbálok az én észrevételeimből tippeket adni, h mik voltak nálam erre a megoldások.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!