Testépítők, segítség?
Sziasztok!
Kb 2éve edzem, huzamosabb ideje stagnálok. fehérje része mindig mérve volt, most a ch-t is növelni szeretném, hátha ebben rejlik a hiba.
Leírnám az étrendemet, tanácsokat szívesen veszek:
fehérje: 250gr tojásfehérje lé,540gr csirkemell, 250gr zsírszegény túró, edzésnapokon tömegnövelő turmix/fehéjre+bcaa+dextróz+glutamin
szénhidrát: 110gr zab, 330gr rizs,edzésnapon tömegnövelő/dextróz. ezt megtoldom még néha 50-100gr zabbal, ha éhes vagyok.
zsír: reggel délben 10g lenmag, 10g olíva olaj.
84kg vagyok. ezt az étrendet követem 2 hete, súlybeli növekedést tapasztaltam kicsit, de szerintem ez a kreatin kúrának tudható be, amit most kezdtem el. érdemes lenne emelni a ch-n? fontos lenne, hogy fejlődésnek induljak.
bármilyen tippet szívesen veszek!
köszönöm
én egy fél évet stagnáltam régen amire idegemben hozzácsaptam kb 1000 kcalt (3 csomag puffasztott rizses "kartonpapírt" ) naponta. valahogy egyből megindult a menet... a kaja és edzésnaplómból én azt látom hogy igazából naturálban 2g/tsk fehérjével pont ugyanúgy nőttem hajszálra mint 3 körül. persze ha nem naturál akkor mehetne akár a 4 is, de igazából nekem elég volt a 2 is bőven.
dobj rá a ch-ra egy kicsit, pl egy csomag rizspufit, ha még mindig nem elég akkor kettőt. egy próbát megér. egyébként meg változtattál közben az edzéseken is vagy ugyanazokat a gyakorlatsorokat végzed? mert azért időnként érdemes megvariálni a sorrendet, gyakorlatot, mert elég hamar hozzászokik az izom az adott terheléshez... az is jó ötlet lehet
edzéseim elég változatosak, igazából szinte mindegyik edzés különböző. persze az alap gyakorlatok maradnak.
edzés felosztás:
1.mell
2.láb
3.váll-tric
4.hát-bic
egy edzés olyan 50-80perces. ismétlés tartomány is tág tartományban mozog, sokszor alkalmazom a piramis elvet is. a végére általában durrantásnak vetkőző sorozatokat rakok be, és pumpálok is az érzés miatt.
mint fentebb írtam, a pufirizstól már undorom van kb, ezért zabpehellyel szoktam megtoldani a ch-t, de nem rendszeresen. mivel még csak 2 hete mérem precízen a ch-t, nem akartam egyből eltájolni magam, és zsírosodásnak indulni. anyagcserém is elég gyors, napi 2-3x nyomom ki a brióst.
köszi az eddigi helpet is srácok!
akkor a rizst leviszem 250gr-ra, mert nehezen megy le, és leküldök 300-350gr zabpelyhet, meglátjuk mire lesz elég.
ez így kb 192+198ch meg edzés után tömegelő turmix. vagy szerintetek vigyem egyből feljebb ?
Figyelj b+, kezdessz fárasztani. ha nem jön a tömeg, akkor
1. szarul edzel
2. keveset eszel
vagy mindkettő.
kit érdekel, hogy mennyi ch-t eszel? Ha nem fejlődsz, akkor keveset. harmad kiló rizs nehezen megy le? barátom, az 2 étkezés. mi lesz a maradék 4-el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!