Kevés ismétlésszám nagy súllyal?
most kezdem el konditerembe járni és azt szeretém kérdezni hogy mennyi a megfelelő ismétlésszám?erősödni akarok nem csak izmosodni.
nagy súllyal amit pl 8-szor tudok kinyomni ,3 szor elég?
mert azt olvastam hogy kevés ismétlésszám nagy súllyal a megfelelő eddzés
/nagy súllyal amit pl. 8-szor tudok kinyomni ,3 szor elég?/
ez nem így megy,a kevés ismétlés úgy működik hogy annyi súlyt használsz maximum 3szor bírod kinyomni,nem pedig ki bírod nyomni 8x és te csak 3at nyomsz bele.
erősödni és izmosodni talán a 6 ismétlés az optimális,de ha már elkezdesz edzeni akkor mehet nyugodtan a 6-12 ismétlés mert úgy is erősödni is fogsz.
remélem te is a lábbal rendelkező emberek köze tartozol.
tehát akkor 3x6-12?
és ha több mint 3 szor nyomom ki akkor is ugyanannyit?
most elvesztetem a fonalat
tisztázzuk
a sorozat az az hogy egy adott gyakorlatból menyit csinálsz összesen.pl. fekvenyomásnál 4 sorozat azt jeleti hogy nyomsz mondjuk első sorozatban 6 ot pihensz utána megint nyomsz 6ot pihensz és így tovább még meg nincs a 4 egymás után
az ismétlés pedig a sorozatokban hogy hányszor nyomod ki a súlyt jelen példában 6 az ismétlés szám
szóval ez a példa ez leírva 4x6
4 sorozat x 6 ismétlés
Először is meg kell határoznod, mennyi nálad az 1 RM adott gyakorlatra. Az 1 RM az a súly, amivel minden erőt beleadva egyszer tudod elvégezni a gyakorlatot. Ha ez megvan, nagyjából meglehet határozni, mennyi a 15, 12, 8, stb. RM. Vagyis minden erődet beleadva mekkora súllyal tudsz 15-öt, 12-t, stb. végezni az adott gyakorlatból. Na ezután fel lehet építeni egy gyakorlatra az edzéstervet. Kezdj kb. az 1 RM felével és 15 ismétléssel. De ez csak az 1. edzésre vonatkozik, ezután minden edzésen változik a súly és az ismétlésszám. Az időszak végén akár 2 is lehet az ismétlésszám (és persze a kezdéshez képest jóval nagyobb a súly).
Ebből talán már látszik, hogy ha komolyan gondolod az edzést, akkor pontos edzésterv szükséges.
ja igen ezt összekevertem:)
tehát akkor 6-12x3
de hülye vagyok...
tényleg az első hszben is ezt írtad csak akkor meg rosszul tudtam.
akkor a 3 sorozat elég,úgy hogy a max ismétlést csinálom amit tudok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!